Χανιά | Ανοιχτή η Δημοτική Αγορά τα Χριστούγεννα – Μετά τις γιορτές ξεκινά το έργο

Στα καταστήματά τους θα παραμείνουν όπως φαίνεται για τις γιορτές των Χριστουγέννων οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς, καθώς η σύμβαση για το έργο ανακατασκευής της αναμένεται στις 20 Δεκεμβρίου. Αυτό επεσήμανε μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, ο Πρόεδρος των Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, Παναγιώτης Κλειδαράς: «Τα Χριστούγεννα θα μείνουμε. Η αποχώρηση θα αρχίσει από 1η Ιανουαρίου

και θα διαρκέσει μέχρι 8 – 9 του μήνα. Ο εργολάβος πρέπει να μπει το ταχύτερο δυνατό μέσα. Είναι επιτακτική η ανάγκη το έργο να ξεκινήσει το γρηγορότερο δυνατό. Έχουμε άψογη συνεργασία με τον Δήμο και τους Αντιδημάρχους.»

Μετά την ολοκλήρωση του έργου ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς, θα επιστρέψουν όσοι καταστηματάρχες δεν έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με το Δήμο: «Θα επιστρέψουν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι δεν έχουν οικονομικές οφειλές, οι περισσότεροι δεν έχουν. Τα χρέη που υπήρχαν, ήταν όσων έχουν φύγει εδώ και πολλά χρόνια μέσα από την Αγορά. Όσοι σεβαστούν τον κανονισμό λειτουργίας που θα δημιουργηθεί και θα έχει μια προβολή στο όνομα Κρήτη και Ελλάδα σε κάποια προϊόντα.»

Νέο brand Αγορά

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς ανακοίνωσε πως στόχος τους είναι η δημιουργία brand Αγορά: «Η Αγορά θα αποκτήσει ένα κομμάτι και μερίδιο προβολής των Κρητικών και δη των Χανιώτικων προϊόντων αλλά και άλλων ελληνικών προϊόντων, δουλεύοντας με διαφορετικό τρόπο που θα τιμάει τον τόπο μας και θα τον προβάλλει καλύτερα.» Επίσης, στόχος είναι τα προϊόντα της Αγοράς να είναι διαθέσιμα και στο διαδίκτυο.

Στο μεταξύ, ο κ. Κλειδαράς κάνοντας έναν απολογισμό της φετινής τουριστικής κίνησης, είπε πως «ήταν ευλογία το γεγονός ότι, μετά τα μέσα Ιουλίου ήταν μια πολύ καλή σεζόν, ειδικά τον Οκτώβριο κινηθήκαμε στα επίπεδα του 2019.»

Μεγάλο όφελος το λιμάνι της Σούδας

Με αφορμή την άφιξη δυο κρουαζιερόπλοιων σήμερα στο λιμάνι της Σούδας (Δες εδώ.), ο κ. Κλειδαράς υπογράμμισε πως το λιμάνι της Σούδας είναι μεγάλο όφελος για την κοινωνία των Χανίων και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.»

Σήμερα Γενική Συνέλευση και Εκλογές

Παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα θα φύγουν για αρκετό διάστημα από τη Δημοτική Αγορά, οι καταστηματάρχες θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στις 3 το μεσημέρι ενώ αμέσως μετά θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη νέου ΔΣ, προκειμένου να διευθετούνται διάφορα ζητήματα που αφορούν και στον κανονισμό λειτουργίας, ο οποίος στοχεύει να βάλει μια τάξη στην Αγορά. «Κάνουμε νωρίτερα εκλογές, γιατί πρέπει να λειτουργεί ΔΣ γιατί έχει πάρα πολλά θέματα να λύσει, όπως ο κανονισμός λειτουργίας, ο οποίος θα βάλει τάξη στην αγορά», είπε ο κ. Κλειδαράς.

Ο Πρόεδρος των Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς καλεί τους Χανιώτες να επισκεφθούν τη Δημοτική Αγορά ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, αρκεί να τηρούν με ασφάλεια όλα τα μέτρα: «Αυτές τις μέρες η Αγορά είναι πολύ θελκτική για τους Χανιώτες. Να τηρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας, να μη διακινδυνεύσουν και οι άνθρωποι να φάνε κάποιο πρόστιμο, να έρθουν να φάνε να πιούνε, να περάσουνε καλά, να ψωνίσουνε αλλά να είμαστε όλοι προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων γιατί ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ.»

zarpanews.gr

The post Χανιά | Ανοιχτή| Ανοιχτή η Δημοτική Αγορά τα Χριστούγεννα – Μετά τις γιορτές ξεκινά το έργο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Ανοιχτή, Δημοτική Αγορά, Χριστούγεννα – Μετά,chania | anoichti, dimotiki agora, christougenna – meta