Χανιά | Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση Λεμπιδάκη: Από το στημένο τροχαίο, στην ομηρία και στην απελευθέρωση

Το χρονικό της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη παρουσίασαν σήμερα από τα Χανιά, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που χειρίστηκαν την υπόθεση και ο ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Έκαναν λόγο για ένα σχέδιο πολύ καλά προετοιμασμένο και πολύ καλά μελετημένο από τη μεριά των απαγωγέων τονίζοντας δεν έχει προκύψει καμία διασύνδεσή τους με άλλα άτομα ή εγκληματικές ομάδες.

Όπως αποκάλυψαν, στην υπόθεση αρχικά εμπλέκονταν τέσσερα

άτομα που συνέστησαν εγκληματική οργάνωση στις αρχές Μαρτίου με αποκλειστικό σκοπό την απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία. Οι απαγωγείς σκηνοθέτησαν τροχαίο ατύχημα, απήγαγαν τον Λεμπιδάκη και τον οδήγησαν σε κρησφύγετο που δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.
Στη συνέχεια προστέθηκαν στην οργάνωση και άλλα άτομα ενώ άλλα αποτραβήχτηκαν.
Οι απαγωγείς φορούσαν τα ίδια ρούχα και μιλούσαν ψιθυριστά. Τον είχαν αλυσοδεμένο είτε στο χέρι είτε στο πόδι. Άλλαξαν τουλάχιστον πέντε κρησφύγετα (Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη όλα).

Στο διάστημα των έξι μηνών πραγματοποιήθηκαν 31 επικοινωνίες με μηνύματα, πέντε χειρόγραφες επιστολές και τρία βιντεοσκοπημένα μηνύματα.

Την ημέρα της επιχείρησης συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω 43 και 44 ετών «και στην συνέχεια ακόμα 6 άτομα: 44, 22, 46, 60 και 45 ετών καθώς και μία 17χρονη. Η εμπλοκή της ανήλικης φαίνεται πως έγινε το τελευταίο διάστημα. Διαφαίνεται να έχει γνώση ως προς την διαδικασία (να είναι προσεκτική, να μην αφήσει ίχνη πάνω στον φάκελο) αλλά όχι ως προς το περιεχόμενο των φακέλων.

«Ξέραμε ότι είναι μέσα ο Λεμπιδάκης και ξέραμε και ποιος είναι ο φύλακας» τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου.
Και οι οκτώ συλληφθέντες είναι δράστες του κοινού ποινικού δικαίου, ορισμένοι γνωστοί στις Αρχές και είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωματεμπορία και άλλα αδικήματα.

«Δεν εμπλέκεται κανένα πολιτικό πρόσωπο – Δεν υπάρχει καμία σκιά, να τελειώνουμε μ’ αυτήν την είδηση» τόνισε ο κ. Λαγουδάκης, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

παράλληλα προανήγγειλε πως «θα ακολουθήσουν και άλλες συνδέσεις ενώ ενδεχομένως ο εγκέφαλος της οργάνωσης να έχει συλληφθεί»

Για «μια πρωτόγνωρη επιτυχία» έκανε λόγο ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Κων/νος Λαγουδάκης μιλώντας για ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς από την πλευρά της αστυνομίας.

Όπως είπε, «με ύψιστη προτεραιότητα την ζωή του απαχθέντα»: «Σε όλα τα στάδια αξιοποιούσαμε και το παραμικρό στοιχείο με διαρκή ανάλυση των δεδομένων. Έτσι ανιχνεύσαμε την μεθοδολογία των δραστών. Καταφέραμε να εντοπίσουμε τον χώρο φύλαξης του απαχθέντος, τον τρόπο τροφοδοσίας κλπ. Έπειτα καταφέραμε να χαρτογραφήσουμε την οργάνωση, να ταυτοποιήσουμε τα μέλη της»

Επιχείρηση «Μάθημα» για τις σχολές αστυνομίας

Νωρίτερα, ένα «μάθημα για όσους ασχολούνται με τα θέματα ασφάλειας» χαρακτήρισε τους χειρισμούς στην υπόθεση Λεμπιδάκη ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη, Νίκος Τόσκας. Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για μια «τέλεια επιχείρηση» και συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως τις υπηρεσίες της Κρήτης: «Οι αστυνομικοί εξετέλεσαν την επιχείρηση με μεγάλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα» τόνισε.

«Είμαστε εδώ για να αποδώσουμε τα εύσημα στους αστυνομικούς της Κρήτης» τόνισε από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβαλάς. «Σε αρμονική συνεργασία με την οικογένεια, σεβόμενοι τον εξαιρετικά λεπτό χαρακτήρα της υπόθεσης και το δικαίωμα της οικογένειας να έχει τον πρώτο λόγο»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα