Χανιά | Ανάπηρη καλούσε απεγνωσμένα τον ΟΑΕΔ επί δύο εβδομάδες για τον κοινωνικό τουρισμό – Δείτε την κατάληξη

Σε απόγνωση έφτασε μια 42χρονη κάτοικος Χανίων, η οποία μάλιστα είναι ανάπηρη κατά 77%, καθώς, ενώ προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον ΟΑΕΔ στα Χανιά | Ανάπηρητηλεφωνικά επί δύο εβδομάδες για υπόθεσή της, κανείς δεν σήκωνε τα τηλέφωνα. Και αυτό, την ώρα που η γυναίκα δεν είναι σε κατάσταση να προσέλθει η ίδια στα γραφεία του οργανισμού.

Η 42χρονη έχει μείνει ανάπηρη έπειτα από εγκεφαλικό, όντας ταυτόχρονα καρδιοπαθής. Λαμβάνει το ειδικό επίδομα

ανέργων για ΑΜΕΑ, το οποίο ανέρχεται στα 313 ευρώ. Θέλησε λοιπόν να γραφτεί στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, για το οποίο λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ. Δεν μπόρεσε όμως να μπει στη σελίδα και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τα γραφεία του ΟΑΕΔ στα Χανιά για να τη βοηθήσουν, καθώς υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τους κωδικούς της.

Επί δύο εβδομάδες, όπως υποστηρίζει η ίδια, καλούσε στα τηλέφωνα και ποτέ κανείς δεν της απάντησε. Άλλες φορές η γραμμή φαινόταν κατειλημμένη κι άλλες φορές εκτός λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο.

Στο μεταξύ, η προθεσμία για την ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων ολοένα πλησίαζε.

Το zarpanews.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον ΟΑΕΔ και τελικά κατάφερε να βρει τον διευθυντή του ΚΠΑ Χανίων, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος δεν αρνήθηκε το πρόβλημα, απέδωσε όμως την αδυναμία απάντησης στα τηλέφωνα στο ότι υπάρχει μόνο μια υπάλληλος για τη δουλειά αυτή, ενώ μια άλλη υπάλληλος έχει άδεια.

Υποσχέθηκε πάντως ότι άμεσα ο ΟΑΕΔ Χανίων θα επικοινωνήσει με την 42χρονη για να τη βοηθήσει να λυθεί το πρόβλημά της. 

Το ζήτημα όμως έχει προεκτάσεις. Ακόμα και αν η υπόθεση της 42χρονης λυθεί τις επόμενες μέρες, υπάρχουν εκατοντάδες Χανιώτες που κατά καιρούς έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με τον ΟΑΕΔ για διάφορες υποθέσεις τους και αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες.

Αν δεχτούμε πραγματικά ότι αυτό προκαλείται επειδή δεν υπάρχει επαρκής αριθμός προσωπικού, είναι τόσο δύσκολο για το ελληνικό δημόσιο να προσλάβει 2-3 ακόμα ανθρώπους για τον ΟΑΕΔ Χανίων, ώστε τουλάχιστον να σηκώνουν τα τηλέφωνα;

Κι αν το ελληνικό δημόσιο – στην περίπτωση αυτή το Υπουργείο Εργασίας – δεν γνωρίζει το πρόβλημα, μήπως οι αιρετοί των Χανίων να έκαναν κάτι για να το μάθει;

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

The post Χανιά | Ανάπηρη καλούσε απεγνωσμένα τον ΟΑΕΔ επί δύο εβδομάδες για τον κοινωνικό τουρισμό – Δείτε την κατάληξη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα