Χανιά | Άλλο ενα μεγάλο ξενοδοχείο συζήτησαν στο δημοτικό συμβούλιο Κισσάμου – Πεντάστερο και 1.300 κλίνες

Για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου “Κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακού καταλύματος κατηγορίας πέντε αστέρων, δυναμικότητας 1280 κλινών, στη θέση ΚΑΜΠΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΑ, της Εταιρείας IKOS” κλήθηκε να γνωμοδοτήσει την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο Κισσάμου.

Πρόκειται για την κατασκευή μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, ενώ η εταιρία ζήτησε ακόμα να μετατραπεί η υποχρέωση παραχώρησης γης, σε χρήμα, η οποία συζητήθηκε ως ξεχωριστό θέμα.

Στη εισήγηση του, ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Χαχλάκης βασίστηκε στην

εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής, αλλά και στις γνωμοδοτήσεις των τοπικών κοινοτήτων. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είχε γνωμοδοτήσει θετικά, βάζοντας όμως προϋποθέσεις που αφορούν το ύψος των κτιρίων, την παραγωγή μέρους της ενέργειας απο ΑΠΕ και μερικές ακόμα παρεμβάσεις.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θοδωρής Σταθάκης, τόνισε ότι πρόκειται για την πρώτη και μεγαλύτερη προοπτική ανάπτυξης του κόλπου της Κισσάμου. Επισήμανε όμως ότι στο σημείο υπάρχει και χαρακτηρισμένος υδροβιότοπος, ο οποίος θα πρέπει να προστατευτεί, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε η εγκατάσταση να συνδεθεί με τον βιολογικό καθαρισμό του δήμου Κισσάμου.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα, μεταξύ αυτών ότι πρέπει να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση προς την ακτή ανά 300 μέτρα παραλίας.

Ο Δήμαρχος, Γιώργος Μυλωνάκης, διάβασε επιστολή της επενδύτριας εταιρίας, όπου η εταιρία τόνιζε πως αποδέχεται όλους τους περιβαλλοντικούς όρους, οτι είναι μέλημά της η προστασία του υδροβιοτόπου αλλά και το ότι η ίδια η εταιρία ήθελε να κατασκευάσει δικό της βιολογικό καθαρισμό. Ωστόσο, μετά τα όσα αναφέρθηκαν στην ΕΠΟΙΖΩ, η εταιρία είναι διατεθειμένη να συνδεθεί παράλληλα και στον δημοτικό βιολογικό καθαρισμό.

Όπως είπε, “οι παρατηρήσεις που τέθηκαν μπήκαν σωστά” και κάλεσε το συμβούλιο να ψηφίσει θετικά, υπέρ της επένδυσης.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Κισσάμου, ο Γιώργος Φραγκιουδάκης δήλωσε στο συμβούλιο ότι θα δώσει θετική ψήφο, λέγοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι με τους επενδυτές.

Ο Νεκτάριος Κουμακης για τη δημοτική αρχή επισήμανε ότι οι παρατάξεις φαίνεται να συμφωνούν στις προϋποθέσεις και τους όρους που είχαν αναφερθεί και κάλεσε για ομόφωνη απόφαση.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η εταιρία θα συμφωνήσει εντέλει και στη σύνδεση με τον δημοτικό βιολογικό καθαρισμό.

Εν τέλει το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσης, όπως είχε εισηγηθεί η ΕΠΟΙΖΩ, μαζί με τις παρατηρήσεις της μείζονος αντιπολίτευσης.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Άλλο| Άλλο ενα μεγάλο ξενοδοχείο συζήτησαν στο δημοτικό συμβούλιο Κισσάμου – Πεντάστερο και 1.300 κλίνες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Άλλο, Κισσάμου – Πεντάστερο, 1 300,chania | allo, kissamou – pentastero, 1 300