Χανιά | Αφού τα βγάλαμε από τη Χάληδων, γιατί τα βάζουμε στη Σήφακα; – Εμφανίστηκαν πάλι τσιμεντένια κολωνάκια | Photos

| Photos

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες πλακόστρωσης της οδού Σήφακα στην παλιά πόλη των Χανίων, οι οποίες θεωρητικά θα πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι το Πάσχα, όπως είχε παλαιότερα ενημερώσει το zarpanews.gr η δημοτική αρχή. Η ταχύτητα με την οποία προχωράει το έργο θα μπορούσε να ήταν υψηλότερη, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ολοκληρωθεί, αλλάζοντας αισθητά την όψη της περιοχής.

Ωστόσο, τα τσιμεντένια κολωνάκια που φαίνονται στις φωτογραφίες ότι τοποθετούνται στον δρόμο, πέραν του ότι είναι άσχημα,

έχουν και… κακό παρελθόν, γιατί αντίστοιχα κολωνάκια είχαν τοποθετηθεί και στην οδό Χάληδων κατά την πεζοδρόμηση και μέσα σε λίγους μήνες αρκετά από αυτά είχαν σπάσει, ενώ είχαν γίνει και μικροατυχήματα.Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο είχε καταλήξει να αποφασίσει την αφαίρεσή τους από τη Χάληδων (ΕΔΩ).

Στη Σήφακα, φαίνεται ότι τα κολωνάκια είναι ψηλότερα, πράγμα που τα κάνει και περισσότερο αντιαισθητικά. Μια σύγκριση με το πώς ήταν η Χάληδων με κολωνάκια και χωρίς κολωνάκια, είναι αρκετή: Ο δρόμος “ανέπνευσε”, δόθηκε η αίσθηση του ευρύχωρου και περισσότερη άνεση μετακίνησης για όλους.

Γιατί να επαναλαμβάνουμε λοιπόν ένα πείραμα που απέτυχε σε απόσταση μόλις 100 μέτρων; Αν χρειάζεται οπωσδήποτε να υπάρχει αποκοπή στις άκρες του δρόμου από τα αυτοκίνητα (γιατί πράγματι στα Χανιά | Αφούτο παρκάρισμα είναι μια μορφή τέχνης), υπάρχουν και καλύτερες λύσεις από τα άσχημα τσιμεντένια κολωνάκια.

Θα ήταν επίσης καλό να καθαρίζαμε και τον τοίχο δίπλα από τα γκράφιτι και τις επιγραφές. 

zarpanews.gr

The post Χανιά | Αφού τα βγάλαμε από τη Χάληδων, γιατί τα βάζουμε στη Σήφακα; – Εμφανίστηκαν πάλι τσιμεντένια κολωνάκια | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα