Χαμός στη Βουλή με Άδωνι και Καμμένο | Όλοι οι διάλογοι

Σε ένα «κακόηχο» λεκτικό πίνγκ- πονγκ με αγοραίες εκφράσεις μετατράπηκε η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Πάνο Καμμένο για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τα ψώνια του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Λονδίνο με πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Τζάγκουαρ κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο

ότι άλλα έλεγε και άλλα λέει, υπενθύμισε τις κατηγορίες που επέρριπτε σε πρώην πρωθυπουργούς (Γιώργος Παπανδρέου) αλλά και προέδρους κομμάτων (Βαγγέλης Βενιζέλος), ενώ δεν παρέλειψε να τον μεμφθεί τόσο για την περιβόητη φράση του «στα τέσσερα» όσο και για την περιβόητη ιστορία με τη θαλαμηγό του.

Ο Πάνος Καμμένος σήκωσε βέβαια το γάντι.

Παραδέχθηκε ότι είχε πάει για ψώνια με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο «για να πάρει μια κούκλα μπάρμπι για τα παιδιά του και από εκεί και έπειτα κατηγόρησε με τη σειρά του τον κ. Γεωργιάδη ότι είναι εκπρόσωπος εταιριών που κάνουν δουλειές με το δημόσιο (εταιρία Ελληνικός Χρυσός) αλλά ότι έχει πολιτικά αφεντικά επιχειρηματίες και δημοσιογράφους για τους οποίους κάνει δουλειές.

Σε ότι αφορά την ουσία της ερώτησης, έγινε κατανοητό ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται εκτός σχεδίου αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις. Είχε προυπολογίσει 300 εκατομμύρια ευρώ για το τρέχον έτος και μέχρι τώρα έχει βεβαιώσει 14 εκατομμύρια.

Επίσης δεν έχει ακόμα εκτελεστεί συμφωνία, ύψους 66 εκατομμύριων ευρώ με χώρα της Μέσης Ανατολής για την πώληση πυρομαχικών.

Ακολουθούν τα αποσπάσματα της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πολιτικών.

Γεωργιάδης: Σας είδαμε πήγατε για ψώνια στο Λονδίνο. Σας θαυμάσαμε με Τζάκουαρ φορτωμένη σακούλες. Λέγαμε ότι αν «συλλαμβάνονταν» ο Βενιζέλος με τζαγκουαρ για ψώνια στο Λονδίνο την ώρα που πετρελαιοκηλίδα είχε πνίξει την Αττική θα είχατε ξεσηκώσει τον κόσμο.

Δεν μας λέτε τι ψωνίσατε; Ένα πορτ μπαγκάζ γεμίσατε.

Καμμένος: Δεν ντρέπεσαι

Γεωργιάδης: Εσύ να ντρέπεσαι . Τώρα σας αρέσει και το PSI και το μνημόνιο. Άλλα λέγατε πριν λίγα χρόνια

Καμμένος: Είναι ασυγκράτητος.. Καταθέτω το χαρτί της Πρεσβείας που λέει ότι η Τζάγκουαρ είναι υπηρεσιακό αυτοκίνητο και προσφέρεται σε όλους και εσείς το χρησιμοποιήσατε. Πήγα να αγοράσω για τα παιδιά μου κούκλες μπάρμπι. Ήθελα να πάρω και ένα σκάφος μικρό για τα παιδιά μου μινιατούρα σαν αυτό που πηγαίνατε με τον Πρεντεντέρη αλλά δεν είχε.

Γεωργιάδης: Οταν προσπαθείς να λες διάφορες δικαιολογίες μπλέκεις περισσότερο. Δηλαδή είπατε ότι με το υπηρεσιακό ΙΧ της πρεσβείας πήγατε για ψώνια. Ξερετε τι θα συνέβαινε αν το έκανε αντίπαλός σας. Και του Βενιζέλου η BMW ήταν υπηρεσιακή. Μην μου κάνετε μαθήματα ύφους εσείς. Να παίξουμε σε γιγαντοοθόνη αυτά που λέγατE για τον Φούχτελ και ότι δεν θα ξεπουλάγατε την Ελλάδα στους Γερμανούς.

Όταν είσαι ο Καμμένος και έχεις πει όσα έχεις πει και τα αλήστου μνήμης στα τέσσερα και τώρα είστε στα 14 να ζητήστε συγγνώμη για το ύφος..

Κρατώ όμως ότι την ώρα που η Ελλάδα είχε την πετρελαιοκηλίδα εσείς πήγατε με την υπηρεσιακή λιμουζίνα για ψώνια.

Καμμένος: Εκτός από εκπρόσωπος εταιρειών όπως η Ελληνική. Χρυσός αποκτήσατε και την ιδιότητα συνηγόρου υπεράσπισης του Γιώργου Παπανδρέου και του Βενιζέλου.

Καταλαβαίνω ότι πρέπει να εκτελείτε το πολιτικό μεροκάματο Απορώ πως σας ανέχονται αλλά είστε επιλογή Μητσοτάκη όπως είπε.

Καταλαβαίνω ότι θέλετε να κλείσει η υπόθεση με τα CDS γιατί είστε η κουμπάρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Για ψώνια πήγα με τα πόδια το υπηρεσιακό αυτοκίνητο με πήγε σε μια συνάντηση., Εγώ δεν πάω Μύκονο ούτε κάθομαι σε ξαπλώστρες 3 χιλ. ευρώ.

Η φράση στα 4 ήταν η φράση του Σαμαρά στον Νικολόπουλο να κάτσει στα 4 απέναντι στους δανειστές. Η διαφορά μας αυτή είναι. Ότι εσείς κάθεστε στα 4 εμείς διαπραγματευόμαστε όρθιοι.

Γεωργιάδης: Με μπερδεύεται με άλλον. Το φουσκωτό του κ. Πρετεντέρη κοστίζει το 1/10 των χρημάτων του δικού σας σκάφους. 450 χιλ δολάρια κάνει το σκάφος σας και εσύ κάθεσαι και κάνεις υποδείξεις δείχνει το βαθμό του θράσους σας. Αν ισχύουν όσα λέτε για Cds πως κάνετε παρέα με τους κολλητούς του Γιώργου Παπανδρέου. Μόνο εσείς μπορείτε γιατί δεν έχετε κανένα ηθικό φραγμό. Σας έχει καταλάβει ο κόσμος. Για ποια διαπραγμάτευση μιλάτε; Για το μνημόνιο που υπογράψατε ενώ λέγατε ότι δεν θα το κάνετε ούτε νεκρός.Άρα εσείς είστε στα τέσσερα.

Καμμένος: Να έρθετε να πάρετε το σκάφος. Τα ίδια λέγατε και για τον πατέρα μου και τελικά εκείνος πέθανε από τον καημό του για την off shore που τον κατηγορούσατε και μετά με παρακάλαγες να αποσύρω την μήνυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα