Μπάιντεν: Ο Πούτιν επέλεξε τον πόλεμο – Κυρώσεις σε τέσσερις τράπεζες και μέλη της ρωσικής ελίτ

Νέο διάγγελμα απηύθυνε στον αμερικανικό λαό ο Τζο Μπάιντεν για «την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση στην Ουκρανία από τη Ρωσία», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απάντηση των ΗΠΑ στην εξέλιξη αυτή.

Η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει ότι θα επιβάλει βαριές κυρώσεις στη ρωσική οικονομία, σε συντονισμό με τις άλλες χώρες της G7, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο twitter νωρίτερα,

έγραψε: “Σήμερα το πρωί, συναντήθηκα με τους ομολόγους μου της G7 για να συζητήσω την αδικαιολόγητη επίθεση του Προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε ισοπεδωτικά πακέτα κυρώσεων και άλλα οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας. Είμαστε στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας”.

“Ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι, μοιραστήκαμε πληροφορίες που είχαν αποχαρακτηριστεί για να μην υπάρχει σύγχυση. Ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος, αυτός που επέλεξε τον πόλεμο. Τώρα αυτός και η χώρα του θα πληρώσουν τις συνέπειες. Εξουσιοδοτώ πρόσθετες κυρώσεις και περιορισμούς σε όσα προϊόντα, μπορούν να εξαχθούν στη Ρωσία. Θέλουμε οι κυρώσεις να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπο στη Ρωσία και να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο στις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας” άρχισε το διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν και συνέχισε:

“Είμαστε σε πλήρη συμφωνία με την G7 θα περιορίσουμε της δυνατότητες της Ρωσίας θα σταματήσουμε τη δυνατότητά τους να χρηματοδοτούν τον ρωσικό στρατό. Θα επιβάλουμε μεγάλες κυρώσεις. Οι χρηματαγορές της Μόσχας κατέρρευσαν σήμερα. Το δημόσιο εθνικό χρέος ξεπέρασε κάθε όριο. Οι ρωσικές τράπεζες θα επηρεαστούν”.

Και ανακοίνωσε τις κυρώσεις: “Μπλοκάρουμε τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας. Προσθέτουμε νέα μέλη της ρωσικής ελίτ και των οικογενειών τους. Αυτοί κερδίζουν προσωπικά από τις πολιτικές του Κρεμλίνου και θα μοιραστούν τις συνέπειες.”

Πηγή: enikos.gr

The post Μπάιντεν: Ο Πούτιν επέλεξε τον πόλεμο – Κυρώσεις σε τέσσερις τράπεζες και μέλη της ρωσικής ελίτ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπάιντεν, Πούτιν, – Κυρώσεις,bainten, poutin, – kyroseis