Άρση lockdown: Πήραν τους δρόμους οι Kρητικοί – Αυξήθηκε η κίνηση στο λιμάνι του Ηρακλείου

Την άρση των περιοριστικών μέτρων …περίμεναν οι Κρητικοί για να βγουν στους δρόμους, αλλά και να ταξιδέψουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας αλλά και του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η κίνηση στο ΒΟΑΚ αυξήθηκε σημαντικά και πριν την άρση των μέτρων. Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές, την εβδομάδα μετά το Πάσχα -από τη Δευτέρα 3/5 μέχρι και την Κυριακή του Θωμά 9/5- παρατηρήθηκε αύξηση στην κυκλοφορία των οχημάτων στον ΒΟΑΚ

της τάξεως του 50% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα της καραντίνας.

Λίγες ημέρες μετά και πριν την άρση των μέτρων στις 14/5, σημειώθηκε μια μικρή μείωση.

Αυξητική τάξη που ανέρχεται στο 20% σε σχέση με το διάστημα 3 με 9 Μάϊου παρατηρήθηκε όμως και από την ημέρα που έγινε η άρση των μέτρων.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου παρατηρείται επίσης αύξηση των επιβατών που σχετίζεται με την άρση των περιοριστικών μέτρων και με την αλλαγή των πρωτοκόλλων πληρότητας που από το 55% ανέβηκε στο 85%.

Αναλυτικότερα στις 13 του τρέχοντος μήνα από το Ηράκλειο για τον Πειραιά ταξίδεψαν 374 άτομα. Την ίδια ημέρα από τον Πειραιά ήρθαν στο Ηράκλειο 536 άτομα.

Στις 14 Μαΐου ο αριθμός αυτός αυξήθηκε, αφού από το Ηράκλειο αναχώρησαν 668 επιβάτες. Τέλος, την ίδια ημέρα ήρθαν από τον Πειραιά 762 επιβάτες.

creta24.gr

The post Άρση lockdown: Πήραν τους δρόμους οι Kρητικοί – Αυξήθηκε η κίνηση στο λιμάνι του Ηρακλείου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα