Αρσάκειο: «Γελούσαν μαζί μου» – Όσα κατέθεσε ο 15χρονος για το άγριο bullying και την πετονιά

Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό με το άγριο bullying σε 15χρονο μαθητή του Αρσακείου από συμμαθητές του.

Οι δράστες, πέντε αγόρια κι ένα κορίτσι – τέσσερις εκ των οποίων συνελήφθησαν – ακινητοποίησαν τον μαθητή στο διάλειμμα και μεταξύ άλλων του πέρασαν πετονιά στον λαιμό και το υπόλοιπο σώμα με αποτέλεσμα να τον τραυματίστουν.

Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο παιδί επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του.

Ο 15χρονος μετά την επίθεση αφού κατάφερε κι έβγαλε την πετονιά, πήγε στο ιατρείο του σχολείου για να λάβει τις πρώτες βοήθειες αλλά δεν μίλησε για το περιστατικό.

Ο 15χρονος αποκάλυψε αργότερα στη μητέρα του τη φρίκη και έτσι οι γονείς του το βράδυ της ίδιας ημέρας κατήγγειλαν το περιστατικό στην ΕΛ.ΑΣ..

«Γελούσαν μαζί μου»

«Είχαμε διάλειμμα κι εγώ, όπως και η παρέα των έξι παιδιών, βρισκόμασταν στην αίθουσα διδασκαλίας. Ξαφνικά, με πλησίασαν και πριν προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει, με περικύκλωσαν και με ακινητοποίησαν. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Τότε μου τύλιξαν μια πετονιά στο λαιμό και προσπάθησαν να την τυλίξουν και σε όλο μου το σώμα. Γελούσαν μαζί μου, ενώ παρόντες ήταν και άλλοι μαθητές του σχολείου που παρακολουθούσαν», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 15χρονος, σύμφωνα με το Mega.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, τα παιδιά στο σχολείο ισχυρίζονται ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το παιδί υπέστη εκφοβισμό από τους συγκεκριμένους συμμαθητές του.

Λίγες ώρες μετά την καταγγελία, οι τέσσερις από τους έξι μαθητές συνελήφθησαν, έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις και τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα. Η αρμόδια εισαγγελέας ζήτησε την άμεση υποβολή της δικογραφίας, ενώ στα παιδιά όπως και στους γονείς τους έγιναν αυστηρές συστάσεις, πριν αποχωρήσουν.

Αναφορικά με την πετονιά που χρησιμοποιήθηκε στο λαιμό του 15χρονου, φαίνεται να ήταν στο σχολείο, γιατί χρησιμοποιούνταν στο μάθημα της Τεχνολογίας και δεν την έφερε κάποιος από τους μαθητές μαζί του.

ΕΔΕ για ευθύνες καθηγητών

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό χθες Δευτέρα (3/4), το Αρσάκειο Ψυχικού αποφάσισε την έναρξη πειθαρχικών διαδικασιών για να διερευνηθεί η πιθανή ευθύνη καθηγητών.

Η ανακοίνωση του Αρσάκειου:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

ieidiseis.gr

The post Αρσάκειο: «Γελούσαν μαζί μου» – Όσα κατέθεσε ο 15χρονος για το άγριο bullying και την πετονιά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρσάκειο, Γελούσαν, – Όσα, 15χρονος,arsakeio, gelousan, – osa, 15chronos