Αποτροπιασμός στην Εκκλησία: Επίθεση με βιτριόλι και βιασμοί σοκάρουν τους ιεράρχες
Σοκ προκάλεσε στην Εκκλησία η πρωτοφανής επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον Μητροπολιτών μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου, από ιερέα που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε καθαίρεση για διακίνηση ναρκωτικών και πήγε χθες στο Δρομοκαίτειο αλλά και η υπόθεση του 49χρονου ιερέα από το Αγρίνιο, που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για βιασμό και παιδική πορνογραφία και πέρασε χθες το κατώφλι του Εισαγγελέα Αγρινίου, ανοίγοντας θέμα για δημιουργία μηχανισμών προστασίας.
Προβληματισμένη και «μουδιασμένη» είναι η εκκλησιαστική κοινότητα από τα αποτρόπαια περιστατικά. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος δεν κρύβει τη στενοχώρια του και τον προβληματισμό του λέγοντας «Να προβληματιστούμε πού φταίμε, πόσο φταίμε και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά που φταίμε».Για να τονίσει:«Πρέπει να γίνει ένα μάθημα για όλους μας ότι κάθε εμπειρία -και κακή εμπειρία- είναι μια αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι. Να προβληματιστούμε πού φταίμε, πόσο φταίμε και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά που φταίμε», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος μετά την άτυπη συνεδρίαση χθες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.Και πρόσθεσε: «Άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη».«Και αν είχε όπλο;»
Το περιστατικό αυτό ανέδειξε την αδήριτη ανάγκη για δημιουργία μηχανισμού προστασίας των χώρων της Εκκλησίας με μηχανισμούς ανίχνευσης για τα πρόσωπα που εισέρχονται στους χώρους και προσωπικό φύλαξης. «Και αν είχε όπλο τι θα γινόταν» είναι το ερώτημα που θέτουν εκκλησιαστικοί παράγοντες.
Μήνυση από 2 αδελφές
Σοκ στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου έχει προκαλέσει το γεγονός της σύλληψης ιερέα για φωτογραφίες με παιδικό πορνογραφικό υλικό. Τον 49χρονο παπά από την περιοχή του Αγρινίου κατήγγειλαν χθες στην Αστυνομία δύο αδερφές.
Οι δύο αδερφές πήγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση και υπογράμμισαν πως ο 49χρονος ιερέας το 2007 είχε προβεί σε σεξουαλική πράξη με την 27χρονη, όταν εκείνη ήταν 13 ετών ενώ η αδερφή της ανέφερε ότι και εκείνη είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον ιερέα. Οι Αρχές μετά την καταγγελία των δύο αδελφών, προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του ιερέα και εντόπισαν στο λαπτοπ γυμνές φωτογραφίες του ίδιου και των δύο κοριτσιών όταν εκείνες ήταν ακόμη μικρές. Αμέσως οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 49χρονου.
Σύμφωνα με πληροφορίες,τα κορίτσια μαζί με την μητέρα τους, φιλοξενούνταν κατά διαστήματα στο σπίτι του ιερέα για λόγους οικονομικούς.
Σε βάρος του ιερέα από το Αγρίνιο είχε γίνει μήνυση από δυο αδελφές που σήμερα είναι 27 και 22 ετών και που αποφάσισαν να μιλήσουν πριν από έναν μήνα. Ο συνήγορος του ιερέα, Δημήτρης Νικάκης σε δηλώσεις του τόνισε πως ο πελάτης του ζήτησε προθεσμία και πως πρόκειται για «κατασκευασμένη υπόθεση και δικογραφία». Ο ιερέας τέθηκε σε επ’ αόριστον διαθεσιμότητα, όπως ανακοινώθηκε από την Μητρόπολη Αιτωλείας.
Στο Δρομοκαΐτειο και στην Ευελπίδων
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιερέας επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα υγείας και μεταφέρθηκε πρώτα στο νοσοκομείο Συγγρού και μετά από εκεί παραπέμφθηκε στο Δρομοκαΐτειο, όπου μεταφέρθηκε φρουρούμενος. Ακολοώθως στην Ευελπίδων οδηγήθηκε χθες το απόγευμα. Σιωπηλός, χωρίς ράσα και φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι, έφθασε συνοδεία αστυνομικής δύναμης και πλέον θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Ο δικηγόρος του αναμένεται να υποβάλλει αίτημα στον ανακριτή για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα που του άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, ο καθαιρεθείς ιερέας Θεοφύλακτος Κόμβος είπε: «δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου». Πλέον βρίσκεται ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας.
Αποτροπιασμός από την Ιερά Σύνοδο
Τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης με καυστικό υγρό, «πολλώ δε μάλλον επειδή εμπλέκεται πρώην κληρικός», εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, αλλά και τη συμπάθειά της προς τους τραυματίες και προσεύχεται υπέρ της ταχείας αποκατάστασης της υγείας τους.
Όπως επισημαίνεται σχετικά, «η Ιερά Σύνοδος και έκαστος εκ των μελών της εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον τραυματισθέντα αστυνομικό φρουρό, ο οποίος έδρασε με προσωπικό κίνδυνο ζωής και συνέλαβε τον δράστη, προς τους διασώστες του ΕΚΑΒ, που κατέφθασαν αμέσως και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Ευαγγελισμός, Λαϊκό και ΚΑΤ, το οποίο, παρά την τεράστια και διαρκή καταπόνησή του κατά την παρούσα περίοδο της πανδημίας, συνέδραμε αποτελεσματικώς, υπερβάλλοντας τις δυνάμεις του καθώς και την Ελληνική Αστυνομία για την ταχύτατη επέμβασή της».
Εξιτήρια
Εξιτήριο από το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς πήραν χθες οι τέσσερις μητροπολίτες που είχαν πάει για επανέλεγχο μετά τη σοκαριστική επίθεση με καυστικό υγρό που δέχθηκαν από 37χρονο ιερέα .Στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» είχαν μεταφερθεί οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση . Οι μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου πήραν χθες εξιτήριο από το ΚΑΤ και στο νοσοκομείο έχει μείνει μόνο ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου Σεβαστιανός Σωμαράκης. Ο Μητροπολίτης Άρτας είχε μεταβεί μόνος του στο ΚΑΤ, από όπου και έλαβε την ίδια ημέρα εξιτήριο.
Για τις εφιαλτικές ώρες που έζησε στη Μονή Πετράκη, μετά την επίθεση ιερέα με βιτριόλι μίλησε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, Νικόδημος.«Υπήρχε ένα δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο. Ανακοινώθηκε η απόφαση ότι επικυρώνεται η καθαίρεσή του και σηκώθηκε και πέταξε δύο μπουκάλια καυστικό υγρό» τόνισε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης. «Τραυματίστηκα στο πρόσωπο, στα αυτιά, στα ράσα. Κάηκαν όλα, τα γυαλιά, τα πουκάμισα» πρόσθεσε και έκανε γνωστό ότι η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή.
Μουφτεία Ξάνθης: Συμπαραστεκόμαστε στους Μητροπολίτες
Τη συμπαράστασή της στους Μητροπολίτες που δέχθηκαν χθες την πρωτοφανή επίθεση με καυστικό υγρό εκφράζει με ανακοίνωσή της η Μουφτεία Ξάνθης.
Σε μήνυμα της τονίζει: «Συμπαραστεκόμαστε στους Μητροπολίτεςπου δέχθηκαν χθες, στην Αθήνα στην Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος αποτρόπαια επίθεση με καυστικό υγρό και εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για το γεγονός. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά τους το συντομότερο δυνατόν».
protothema.gr
The post Αποτροπιασμός στην Εκκλησία: Επίθεση με βιτριόλι και βιασμοί σοκάρουν τους ιεράρχες appeared first on zarpanews.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σκόπελος: 52χρονη έπινε καφέ και άρχισε να φτύνει αίμα
- Θετικοί στον κορονοϊό ενώ έχουμε εμβολιαστεί - Τι πρέπει να κάνουμε
- Αποκαλύψεις από τον εφευρέτη της τεχνολογίας mRNA και η επιχείρηση φίμωσής του
- Γλυκά Νερά : Ο βίος και η πολιτεία ενός δολοφόνου – Η πορεία από την υποκρισία στην αλήθεια
- Χανιά: Γαμπρός και νύφη πιάστηκαν στα χέρια!
- Κρήτη: Νιόπαντροι άρχισαν να χτυπιούνται με κατσαρόλες και κατέληξαν στο νοσοκομείο
- Γλυκά Νερά: Σοκάρει η έκθεση για τη μικρή Λυδία και το αν έχει καταλάβει τι συνέβη – Μάχη για την επιμέλειά της
- Αυξάνονται τα μακάβρια ευρήματα στον Καναδά: Ανακαλύφθηκαν 751 ανώνυμοι τάφοι – «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»
- Κατάντια… Η πάλαι ποτέ Υπερδύναμη ξέμεινε να απειλεί τους φτωχοδιάβολους των Βαλκανίων
- Απίστευτο: Συνελήφθη «εμβληματικό παρατράγουδο» της Αννίτας Πάνια για παράνομη καλλιέργεια κάνναβης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις zarpanews
- Τελευταία Νέα zarpanews
- Άγγλοι τουρίστες τον Αύγουστο και βλέπουμε… Η Ελλάδα εκτός πράσινης λίστας στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου
- Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου
- Μπόμπα – Τανιμανίδης: Η φωτογραφία με τα νεογέννητα δίδυμα
- Μόσιαλος για μετάλλαξη Δέλτα: Δε μας προστατεύουν όλους τα εμβόλια – Πόσοι θα νοσήσουν σοβαρά
- Γλυκά Νερά: Ο συζυγοκτόνος flying Babis, ο «αυτόχειρας» Δογιάκης και τα καίρια ερωτήματα του αδελφού του
- Έχασε τη σύζυγο και το παιδί του από κορoνοϊό και αυτοκτόνησε
- Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων: “Θέλουμε εμπορικό σύλλογο για τις ανάγκες μας και όχι για τις πολυεθνικές”
- Κρήτη | Όλα του γάμου… δύσκολα – Κίνδυνος να χαθεί η χρονιά για δεύτερη φορά
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Από 1η Ιουλίου τέλος τα διαβατήρια με το όνομα «Μακεδονία»
- Σκόπελος: 52χρονη έπινε καφέ και άρχισε να φτύνει αίμα
- Γερμανία: 774 κρούσματα κορονοϊού και 62 νεκροί το τελευταίο 24ωρο
- Σήμερα η συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Γκουτέρες στις Βρυξέλλες
- Εντυπωσιακές εικόνες από την υπερπανσέληνο της φράουλας
- Κορωνοϊός: Αυτό το σύμπτωμα προειδοποιεί για σοβαρή Covid-19
- Στις 25 Ιουνίου τιμάται ο Άγιος Προκόπιος που μαρτύρησε στη Σμύρνη
- Netflix: Όλες οι πρωτότυπες σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ που μπορείτε να δείτε τον Ιούνιο
- Συρίγος: Μετατίθεται η λειτουργία νέου τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο