Απορρίπτει η Ρωσία τα περί πειρατείας στα εκλογικά συστήματα των ΗΠΑ

Ένα δημοσίευμα αμερικάνικου Μέσου ανέφερε -επικαλούμενο ένα απόρρητο έγγραφο της υπηρεσίας κατασκοπείας NSA- ότι πως η ρωσική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών προσπάθησε να εισέλθει στα εκλογικά συστήματα των ΗΠΑ πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Ωστόσο, από τη Ρωσία ακολούθησε κατηγορηματική διάψευση.

«Οι

πληροφορίες αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ. «Διαψεύδουμε σθεναρά κάθε ενδεχόμενο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε ακούσει κανένα επιχείρημα που να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των πληροφοριών αυτών», προσέθεσε.

Η ιστοσελίδα «The Intercept», ανέφερε χθες πως κυβερνοπειρατές της ρωσικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προσπάθησαν πολλές φορές να εισέλθουν στα αμερικανικά εκλογικά συστήματα πριν από τις περσινές εκλογές.

Σύμφωνα με το έγγραφο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), που φέρει ημερομηνία 5 Μαΐου, και το οποίο είδε το ηλεκτρονικό Μέσο, αυτές οι επιχειρήσεις πειρατείας είχαν στόχο επί πολλούς μήνες ιδιωτικές εταιρίες που παρείχαν υπηρεσίες εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους και εξοπλισμού τοπικών κοινοτήτων, και αυτό σχεδόν μέχρι και την ημέρα των εκλογών, την 8η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ενέργειες που περιγράφονται από τη NSA συνδέονταν στενά με τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU, σύμφωνα με το The Intetcept. Στο έγγραφο δεν διευκρινίζεται ωστόσο αν είχαν οποιαδήποτε επίδραση στις εκλογές τις οποίες κέρδισε ο Ντόναλτν Τραμπ, ο οποίος στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του είχε ταχθεί υπέρ μιας προσέγγισης με τη Ρωσία.

Η Ρωσία κατηγορήθηκε συχνά τους τελευταίους μήνες ότι παρενέβη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κατηγορίες τις οποίες διαψεύδει επίσης κατηγορηματικά η Μόσχα.

Πηγή: newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα