Αποκαλύψεις Τσίπρα: Έλληνας, ονόματι Σφακιανάκης, από το Ηράκλειο ήταν η «πηγή» του έλληνα πρέσβη

Σε αποκαλύψεις σχετικά και με τρίτο μεσάζοντα προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση σχετικά με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, κάνοντας λόγο για τρίτο ενδιάμεσο, ο οποίος είναι Έλληνας, ονομάζεται Τζωρτζ Σφακιανάκης και είναι από τη Ηράκλειο Κρήτης.

«Τέσσερις

μέρες μετά τη 17 Νοεμβρίου του 2016 ο έλληνας πρέσβης έστειλε πράγματι ένα τηλεγράφημα. Υπάρχει μία αξιόπιστη πηγή, που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του σαουδάραβα υπουργού Άμυνας και λέει ότι επειδή στη διαδικασία εμπλέκεται μία ελληνική εταιρεία, η πηγή λέει ότι θα έπρεπε να έχει έρθει ο ίδιος απευθείας στην Ελλάδα, προκειμένου να έχει συνεργασία για να πάρει η σαουδαραβική πλευρά σε χαμηλότερο τίμημα, την αγορά του υλικού. Και καταλήγει: Εφόσον η ελληνική πλευρά συμφωνεί ο σύνδεσμός αυτός του υπουργού προτίθεται να έρθει στην Αθήνα για κατ΄ιδίαν διαβούλευση, διευθέτηση και πληρωμή», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Κινήθηκε η διαδικασία αυτή ως ενδιάμεσος του πρέσβη; Όχι. Αλλά κινήθηκε με την κανονική διαδικασία, όπως είχε ξεκινήσει, εφόσον η πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε τη διαβεβαίωση ότι είναι ο επίσημος.

Όταν λοιπόν ξέσπασε όλος αυτός ο θόρυβος, ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριάντ μία εξήγηση. Γιατί εσύ θεωρείς ότι αυτός δεν είναι ο αυθεντικός εκπρόσωπος της σαουδαραβικής πλευράς; Η απάντησή του ήταν προφορική τότε ότι τα έχω μάθει γιατί αυτή η πηγή βρίσκεται πολύ κοντά. Στο υπουργικό συμβούλιο. Και επειδή ο υπουργός Εξωτερικών είναι παλιά καραβάνα, κάλεσε τον πρέσβη της Σαουδαραβικής πρεσβείας στην Ελλάδα για να ρωτήσει αν υπάρχει κάποιος που παρίσταται στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου.

Και τότε ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριάντ, να κατονομάσει σε ειδικό τηλεγράφημα ποια είναι αυτή η πηγή; Και τότε μεταξύ άλλων, ο πρέσβης μας στο Ριάντ, που είναι η βασική σας επιχειρηματολογία, είπε ότι αρχική πληροφορία περί σαουδαραβικού ενδιαφέροντος, ήρθε από το ίδιο πρόσωπο. Έλληνας είναι. Και το όνομα αυτού είναι Τζωρτζ Σφακιανάκης, από το Ηράκλειο Κρήτης. Στη διάθεσή σας.

Ένας Έλληνας, άλλος ενδιάμεσος, ήθελε να βρει μία λιγότερο συμφέρουσα για την ελληνική πλευρά συμφωνία», σχολίασε, για να συνεχίσει: Το ποιος είναι αυτός, ο άλλος ενδιάμεσος να ψάξετε να το βρείτε εσείς. Το μόνο που κατάφερα να βρω εγώ είναι ότι ήταν χρηματοοικονομικός σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων το 2011 στον κύριο Παπακωνσταντίνου. Μπορεί να είναι εντιμότατος, αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είναι σαουδαραβική πλευρά.

Από κει και πέρα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε νωρίτερα στην ομιλία του πως «δεν θα ανεχτώ καμία πρόκληση, καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα από τον κ. Μητσοτάκη».

«Φτάσατε στο σημείο να ισχυρισθείτε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Γαλλία και στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις μου με Μακρόν και Γιούνκερ έγινα για να μη βρίσκομαι στη Βουλή, για να δραπετεύσω. Από τι; Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; Ούτε εσείς, ούτε εκείνοι που τα γράφουν δεν τα πιστεύουν», είπε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα