Αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη | Φωτογραφίες από τη στιγμή που έφτασε στο σπίτι της

Ηταν λίγο μετά τις 16:00 όταν άνοιξε η πόρτα της κεντρικής εισόδου των φυλακών στη Θήβα και βγήκε η Βίκυ Σταμάτη. Στην είσοδο την περίμενε ένα ταξί στο οποίο η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου επιβιβάστηκε και κατευθύνθηκε μόνη στο σπίτι της στο Χαλάνδρι.

Ντυμένη με αθλητική αμφίεση, όπως συνηθίζει εξάλλου τον τελευταίο καιρό, φορώντας ένα μαύρο φούτερ, ένα μαύρο κολάν και κρατώντας την τσάντα

της κατέβηκε από το ταξί και μπήκε αμέσως στο σπίτι της.

Αυτή τη φορά δεν κοίταξε καν προς την πλευρά των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ και δεν προκάλεσε όπως την περασμένη Τετάρτη που έκανε άσεμνη χειρονομία στους εκπροσώπους του Τύπου τη στιγμή που επιβιβαζόταν στο ταξί για να πάει στο δικαστήριο.

Αποφυλακίστηκε γιατί είχε εκτίσει μέρος της ποινής της

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίστηκε καθώς είχε εκτίσει μέρος της ποινής της στην οποία συνυπολογίστηκαν και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο, που σύμφωνα με τον νόμο κάθε ημέρα μετρά για δύο. Ως εκ τούτου, με βάση και τον νόμο Παρασκευόπουλου η κατηγορούμενη αιτήθηκε και τελικά έγινε δεκτό το αίτημα για την αποφυλάκισή της.

Πληροφορίες του ΑΠΕ υπογραμμίζουν ότι τα σχετικά έγγραφα για την αποφυλάκισή της ήταν έτοιμα -από τη Γραμματεία του Κoρυδαλλού και εστάλησαν με fax- από την Παρασκευή, ωστόσο δεν ήταν δυνατό τελικά να τηρηθούν οι απαιτούμενοι χρόνοι που θα της επέτρεπαν να βρεθεί σπίτι της νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι ενώ όλη σχεδόν η περιουσία του Ακη Τσοχατζόπουλου δημεύτηκε, το ακίνητο της κυρίας Σταμάτη στο Χαλάνδρι αποδεσμεύτηκε και γλίτωσε.

Με πολεμική διάθεση είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ της εξαίρεσής του, νωρίτερα, στο δικαστήριο, με αφορμή την πρόταση του Εισαγγελέα για δήμευση και αυτού.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, δεν κατάφερε να ελέγξει τον εαυτό της, και σε πολύ υψηλούς τόνους, απευθύνθηκε στο δικαστήριο, λέγοντας:

Βίκυ: «Φταίτε, δεν ξέρατε από πότε υπάρχει αυτό το ακίνητο; Ανατρέξτε στο υποθηκοφυλακείο»Πρόεδρος: «Μην φωνάζετε…θα περάσετε έξω…»Βίκυ: «Γιατί με φέρατε εδώ; Για να με περάσετε έξω; Εγώ σταυρώνομαι…»Ακης: «Μας ενοχοποιείτε άδικα…»Ραγκούσης (συνήγορος Βίκυς Σταμάτη): «Αυτή η γυναίκα θα βρεθεί στο δρόμο;»

Η επίθεση προς το δικαστήριο συνεχίστηκε λίγα λεπτά αργότερα, με την Βίκυ Σταμάτη να λέει, έχοντας σηκωθεί από τη θέση της κατηγορουμένης και κουνώντας τα χέρια της:

Σταμάτη: «Είναι γονική παροχή, απόκτημα του πατέρα μου με πολύ κόπο, πριν γεννηθώ! Ο πατέρας μου δεν υπήρξε υπουργός! Ηταν οικοδόμος, γιατί να κατασχεθεί το σπίτι; Ο Σταμάτης δεν υπήρξε υπουργός! Ηταν εργάτης! Δούλευε από 12 ετών. […] Με συλλάβατε παρουσία του παιδιού μου, παραβιάσατε το άσυλο μου! Θα έχετε πρόβλημα εάν δεν συμπληρώσετε αυτό (σ.σ προσκομίζοντας στην έδρα ένα χαρτί…που αφορά σύμφωνα με τους δικηγόρους την πρώτη κατοικία, η οποία δεν μπορεί να δημευθεί).Πρόεδρος (προς την γραμματέα): «Σημειώστε τις απειλές της κατηγορουμένης»Σταμάτη: «Εγώ έχω δεχθεί απειλές, και αυτές θα ειπωθούν».

iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα