Απίστευτο! Ζητούν… πιστοποιητικό μυοκτονίας για να επιτρέψουν την ανέλκυση του ναυαγισμένου πλοίου από την Αγ. Ρουμέλη

Εκεί που υπάρχει βούληση και χρήματα, η ελληνική γραφειοκρατία έρχεται να υπενθυμίσει πως είναι εδώ για να κάνει τα εύκολα δύσκολα.

Ξεκίνησε αλλά… σταμάτησε η διαδικασία ανέλκυσης του πλοίου «Απόλλων Κ.» που έχει ναυαγήσει από τον περασμένο Ιούλιο στην Αγ.Ρουμέλη. Μιλώντας στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου νομού Χανίων, Δημήτρης Βιριράκης, σημείωσε  ενώ και τα χρήματα υπάρχουν αλλά και η δυνατότητα να προχωρήσει η ανέλκυση, αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω μιας σειράς δικαιολογητικών

που πρέπει να προσκομιστούν στην οικεία λιμενική Αρχή, βάσει μιας εγκυκλίου του 1987.

«Εμείς δεν έχουμε ξανακάνει τέτοια διαδικασία. Είπαμε να την αναλάβουμε και μάλιστα διαθέσαμε χρήματα από ίδιους πόρους για να μην ψάχνουμε την πίστωση. Όμως είναι απίστευτη η γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουμε» τόνισε ο κ. Βιριράκης και εξήγησε:

«Έχουμε ένα πλοίο το οποίο ήταν νοικιασμένο, με τον ιδιοκτήτη -ουσιαστικά τον διευθύνοντα σύμβουλο- να μην έχει αντικατασταθεί ενώ υπάρχουν και υποθήκες. Η διαδικασία λέει ότι για να μπορέσει ένα πλοίο να διαλυθεί θα πρέπει να πάρει άδεια διάλυσης από το Λιμεναρχείο. Αυτό προβλέπει 13 πιστοποιητικά και χαρτιά. Ανάμεσα σε αυτά είναι… πιστοποιητικό μυοκτονίας του πλοίου, βεβαίωση ότι δεν χρωστάει στον ΟΤΕ και ένα σωρό άλλα φορολογικά κλπ. Φανταστείτε πού μπορούμε να τα βρούμε όλα αυτά από πεθαμένο ιδιοκτήτη».

Πάντως, όπως τόνισε, «τα χρήματα τα έχουμε, πώς να το κάνουμε ξέρουμε κι έχουμε στείλει αίτημα στο Υπουργείο να δούμε μήπως μπορεί να αλλάξει αυτή η εγκύκλιος γιατί είναι τραγελαφική. Θα μπορούσαμε δηλαδή να το έχουμε κάνει από το Σαββατοκύριακο εάν δεν μας σταματούσαν τα δικαιολογητικά αυτά»

zarpanews.gr

The post Απίστευτο! Ζητούν… πιστοποιητικό μυοκτονίας για να επιτρέψουν την ανέλκυση του ναυαγισμένου πλοίου από την Αγ. Ρουμέλη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απίστευτο Ζητούν…, Ρουμέλη,apistefto zitoun…, roumeli