Αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά και πορεία στο κέντρο της πόλης από την Επιτροπή Ειρήνης | Photos

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία της Δημοτικής Αγοράς πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής, η Επιτροπή Ειρήνης | Photosκαι εργατικά σωματεία των Χανίων

Οι διαδηλωτές με πανό και συνθήματα έστειλαν μηνύματα κατά του πολέμου που γίνεται μέχρι και σήμερα στην Ουκρανία ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην Βάση της Σούδας.

Μετά τη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο των Χανίων.

«Ο λαός της Κρήτης

στη χώρα μας, δεν ξεχνά. ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πόλεμοι. Ο λαός μας απαιτεί να έχει τη δυνατότητα μιας δικής του αυτόνομης οικονομικής ανάπτυξης» δήλωσε ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης, Πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, μέλος Εθνικού Συμβουλίου της ελληνικής επιτροπής για την διεθνή ύφεση και ειρήνη.

«Σε αυτόν τον πόλεμο, ενεργό ρόλο παίζει η βάση της Σούδας, δείχνει πόσο η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά και αυτόματα καθίσταται μαγνήτης ολέθρου. Αυτό πρέπει να αφυπνίσει κάθε συνείδηση και άσχετα τι θέση έχει απέναντι στο ΝΑΤΟ, απέναντι στην Ε.Ε. να απαιτήσει να μην συμμετάσχει η χώρα μας σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» ανέφερε ο ΝίκοςΠατεράκης, Πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου

«Διαδηλώνουμε από εδώ, από τα Χανιά που φιλοξενεί την πιο φονική μηχανή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, την βάση της Σούδας. Απαιτούμε να κλείσει τώρα η βάση. Καμιά εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» είπε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

Εκ μέρους των εργατικών σωματείων, ο Ιωσήφ Αποστολάκης δήλωσε: «Βρισκόμαστε στο σημείο σήμερα να πρέπει να αποδείξουμε πως ότι έχει να κάνει με αυτόν τον πόλεμο, δεν μας αξίζει. Στοχεύουμε την βάση της Σούδας δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, θεωρούμε ότι απλά είμαστε πελάτες αυτού του σχηματισμού σαν ελληνικός λαός. Και αντί να έχουμε αυτά που μας αξίζουν στις ζωές μας το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ψωνίζουν από αυτούς και να νομίζουν οτι μας πείθουν πως έχουμε προστασία από αυτή την ευρωατλαντική συμμαχία».

The post Αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά και πορεία στο κέντρο της πόλης από την Επιτροπή Ειρήνης | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιπολεμική, Χανιά, Επιτροπή Ειρήνης | Photos,antipolemiki, chania, epitropi eirinis | Photos