Άνοιξε πάλι ο δίαυλος Ρωσίας – Γερμανίας: Συνομιλία Πούτιν με Σολτς για 90 λεπτά

Ενενήντα λεπτά κράτησε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Τρίτης Σολτς και Πούτιν. Σύμφωνα το Spiegel, ο Γερμανός Καγκελάριος ζήτησε την διπλωματική λύση του πολέμου στην Ουκρανία.

Μάλιστα, ο Σολτς επέμεινε ότι πρέπει να επιτευχθεί διπλωματική λύση στον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, με βάση την κατάπαυση του πυρός, την πλήρη απόσυρση

των ρωσικών στρατευμάτων και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστρεϊτ.

Ο Σολτς τόνισε επίσης την ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στην Ουκρανία. Στο πλαίσιο αυτό, ο καγκελάριος ζήτησε να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση και να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα που προτείνονται στην έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Ο Σολτς συζήτησε επίσης με τον Πούτιν το θέμα της επιστιτισκής κρίσης και απηύθυνε έκκληση στον Πούτιν να συνεχίσει να εφαρμόζει πλήρως τη συμφωνία σιτηρών που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Χέμπεστ.

Σολτς και Πούτιν θα είναι σε επαφή

Ο καγκελάριος τόνισε επίσης ότι «περαιτέρω ρωσικά βήματα προσάρτησης δεν θα μείνουν αναπάντητα και δεν θα αναγνωριστούν σε καμία περίπτωση», σύμφωνα με τον Χέμπεστ, ενώ κάλεσε εκ νέου τον Πούτιν να «μεταχειριστεί τους αιχμαλώτους μαχητές σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, ιδίως των Συμβάσεων της Γενεύης, και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού».

Σολτς και Πούτιν πάντως φαίνεται πως θα παραμείνουν σε επαφή με τους διαύλους να παραμένουν ανοιχτοί.

ieidiseis.gr

The post Άνοιξε πάλι ο δίαυλος Ρωσίας – Γερμανίας: Συνομιλία Πούτιν με Σολτς για 90 λεπτά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άνοιξε, Ρωσίας – Γερμανίας, Συνομιλία Πούτιν, Σολτς,anoixe, rosias – germanias, synomilia poutin, solts