Αναβολή της έκδοσης του 52χρόνου Κινέζου που κατηγορείται για κατασκοπεία αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

Να μην εκδώσει απόφαση για το ζήτημα της έκδοσης του Κινέζου Wu Tian Μin, τον οποίο εκζητούν οι ΗΠΑ για κατασκοπεία, αποφάσισε σήμερα το Συμβουλιο Εφετων.
Η έκδοση της απόφασης αναστέλλεται για διάστημα τριών μηνών προκειμένου οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποστείλουν στη χώρα μας συμπληρωματικές πληροφοριες σχετικά με τις πράξεις που ζητείται η έκδοσή του.

Συγκεκριμένα

το δικαστήριο ζητα μαρτυρίες που έχουν δοθεί εκεί πριν υποβληθεί το αίτημα που να στοιχειοθετούν τα αδικήματα που του αποδίδονται. Συμφωνα με τις αμερικανικες αρχές κατηγορείται για κατασκοπεία, παραβίαση μυστικών της πολιτείας, εγκληματική οργάνωση, εντολοδότηση και απόπειρα εξαγωγής χωρίς άδεια όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών κλπ. Ο 52χρόνος μέχρι την έκδοση της απόφασης παραμένει κρατούμενος.

Νωρίτερα η εισαγγελεας της εδρας Ευγενία Κυβελου είχε προτείνει την εκδοσή του μόνο για το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση αξιοποινων πράξεων-κακουργημάτων ή πλημμελημάτων- , πραξη που στη χώρα μας επισύρει ποινή φυλάκισης έως 5 έτη.

Οπως δήλωσε ο συνήγορός του Όμηρος Ζέλιος»Είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα απορριφθεί το αίτημα καθώς είναι αθώος και θύμα ενός εξελισσόμενο «ψυχρού πολέμου» μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας όσον αφορά την πρωτοκαθεδρία στην τεχνολογία αιχμής»

Ο 52χρονος κινέζος συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο στην Ελλάδα ύστερα από νότα της αμερικανικής πρεσβείας η οποία έλαβε σχετικό σήμα της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA). Σύμφωνα με αυτό, ο 52χρονος, που φέρεται να είναι εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρίας, ενδιαφερόταν να αγοράσει κεραία μέγιστης εμβέλειας η οποία έχει δυνατότητα να υποκλέπτει και να αποκωδικοποιεί διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα. Από την πλευρά του ο 52χρόνος το αρνείται υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης.

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα