Ανατροπή με την ημερομηνία του Power Pass – Πότε ανοίγει το gov.gr

Ανατροπή με το άνοιγμα της πλατφόρμας για το επίδομα ρεύματος, όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν την αίτηση τους, ώστε λάβουν το Power Pass μέχρι και 600 ευρώ για το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2021 – Μαΐου 2022.

Με βάση το ΦΕΚ που εκδόθηκε η πλατφόρμα θα άνοιγε μετά τις 14 Ιουνίου,

με πιθανότερες ημερομηνίες την 15η ή την 16η Ιουνίου, ωστόσο, σήμερα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε τις επίσημες ανακοινώσεις, λέγοντας πως αυτή θα ανοίξει την Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Ημερομηνίες για αίτηση με βάση το ΑΦΜ

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η διαδικασία για αίτηση θα γίνει στα πρότυπα του Fuel Passa, δηλαδή με βάση το ΑΦΜ.

Συγκεκριμένα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr θα ανοίγει κάθε μέρα για διαφορετικό ΑΦΜ.

Η αρχή θα γίνει -εφόσον αυτό τελικά ανακοινωθεί- με τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1. Ακολούθως, κάθε μέρα θα ανοίγει για τους επόμενους αριθμούς. Επειδή, ωστόσο, η προηγούμενη διαδικασία με το Fuel Pass έδειξε ότι ενδεχομένως να είναι «έκπληξη» οι λήγοντες κάθε μέρα, οι δικαιούχοι καλό θα είναι να μπαίνουν και να τσεκάρουν στην πλατφόρμα, ή να ενημερώνονται προτού προχωρήσουν στην αίτηση.

Υπενθυμίζεται πως στις 26 Απριλίου, για το επίδομα βενζίνης, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει για όσα έληγαν σε 0 και 1, τελικά άνοιξε και για όσους λήγει σε 2. Ακολούθως, κάθε μέρα δεν τηρήθηκε ό,τι αναφερόταν στο σχετικό ΦΕΚ, μέχρι που τελικά το Σάββατο 30/4 άνοιξαν όλα τα ΑΦΜ.

ieidiseis.gr

The post Ανατροπή με την ημερομηνία του Power Pass – Πότε ανοίγει το gov.gr appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα