Αμβούργο: «Λουτρό αίματος» με 7 νεκρούς σε εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά

Επτά νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός από το χθεσινό αιματοκύλισμα σε κτίριο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο.

Το σοκαριστικό συμβάν έλαβε χώρα χθες στις 21:15 (τοπική ώρα), με την αστυνομία να ειδοποιείται για πυροβολισμούς σε κτήριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν, δύο είναι

σε σοβαρή κατάσταση.

Η Αστυνομία μόλις έφτασε στον τόπο του μακελειού άκουσε ακόμη έναν πυροβολισμό, με την ίδια να μην πυροβολεί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο δράστης του μακελειού πιθανότατα βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς, με την Αστυνομία να ανακοινώνει μερικές ώρες μετά πως «βρήκαμε νεκρό άτομο σε κοινοτικό κέντρο στο Γκρος Μπόρστελ που υποθέτουμε ότι θα μπορούσε να είναι ο δράστης, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να εμπλέκονται άλλοι δράστες».

«Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για τον δράστη, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για διαφυγή του δράστη ή των δραστών της επίθεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο έβδομος νεκρός εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου, σε απόσταση από τους άλλους έξι νεκρούς.

Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες, με μηνύματος μέσω ειδικής εφαρμογής, ενημέρωσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, «προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι γραμμές».

Germany

Terrorist attack in Hamburg. At least 30 people have been shot including 7 confirmed dead at a Church few minutes back pic.twitter.com/Lmex7V4573

— Naren Mukherjee (@NMukherjee6) March 10, 2023

GermanySuspected terror attack in Hamburg; Atleast seven people killed and eight others injured in a shooting that took place on Thursday night at a Jehovah’s Witness center in the Gros Borstel district of Hamburg; Attacker reportedly neutralized. pic.twitter.com/16JHOBFBYs

— Megh Updates (@MeghUpdates) March 10, 2023

Germany: #Hamburg shooting in a Jehovah’s church in Hamburg: Seven dead and many unanswered questions. and injured many more pic.twitter.com/zMYorNgUAe

World News 24 (@DailyWorld24) March 10, 2023

ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Αμβούργο: «Λουτρό αίματος» με 7 νεκρούς σε εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα