Αμφιλόχιος: Το ανέσπερον φώς να φωτίσει τις ψυχές μας και να τις ανυψώσει σε ένα συνεχές, αέναο “Χριστός Ανέστη”

Στον zarpa radio και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κύριος Αμφιλόχιος δίνοντας το δικό του μήνυμα για τις άγιες μέρες του Πάσχα και το χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: Είναι γεγονός ότι το φετινό Πάσχα είναι καλύτερο από πέρσι, παρ’όλα αυτά είμαστε μουδιασμένοι από την περιπέτεια που ζούμε ενώ καλούμαστε

να βιώσουμε αυτή την μεγάλη χαρά, αυτό το μεγάλο γεγονός της θανατώσεως του θανάτου, γιατί αυτό σηματοδοτεί το Πάσχα.

Ο Χριστός με το θάνατο και την Ανάσταση του χαρίζει σε όλους μας αυτή την εσωτερική, μυστική χαρά που καμμιά δυσκολία δεν μπορεί να μας στερήσει. Θεωρώ ότι είναι μία πρόκληση όλη αυτή η περιπέτεια για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το Πάσχα, την παρουσία του Χριστού στην ζωή μας,ότι δεν είμαστε εγκαταλελειμμένοι σε αυτή την δύσκολη συνθήκη.

Ο καθένας μέσα από τον δικό του πνευματικό αγώνα μπορεί να ζήσει αυτό το Πάσχα και να μας μεταμορφώσει εσωτερικά. Όλοι έχουμε δυσκολίες αλλά πάντα θα βρίσκουμε την εσωτερική δύναμη να τις υπερβαίνουμε και νομίζω ότι την βεβαιότητα της Ανάστασης πρέπει να την ενστερνιστούμε. Είναι δηλωτικό ότι ο Χριστός παραμένει ζωντανός στην ιστορία της χώρας μας και μακάρι να παραμένει ζωντανός μέσα μας.

Το DNA του λαού μας είναι ζυμωμένο,μυρωμένο από την πίστη μας στον Χριστό. Τα λάβαρα των προγόνων μας έγραφαν πάνω: Υπέρ πίστεως και πατρίδος. Αν δεν πορευτούμε με πυξίδα την πίστη μας στον Χριστό θα χάσουμε τον προσανατολισμό μας,θα αναζητούμε την Ιθάκη χωρίς ποτέ να την βρίσκουμε.

Είναι σημαντικό για τις γενιές του παρόντος και του μέλλοντος να έχουμε συνείδηση και επίγνωση ότι είμαστε ένας λαός με ρίζες, με “φώς ανέσπερον”, με Χριστό, με παράδοση, με πίστη και όσο παραμένουμε σε αυτό θα υπερβαίνουμε τις προσωπικές και κοινωνικές περιπέτειες της ζωής.

Να ευχηθώ ο Αναστάς Κύριος και το ανέσπερον φώς να φωτίσει τις ψυχές μας και να τις ανυψώσει σε ένα συνεχές, αέναο “Χριστός Ανέστη “.

zarpanews.gr

The post Αμφιλόχιος: Το ανέσπερον φώς να φωτίσει τις ψυχές μας και να τις ανυψώσει σε ένα συνεχές, αέναο “Χριστός Ανέστη” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα