Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από σήμερα – Δυο κύματα κακοκαιρίας θα σαρώσουν όλη την Κρήτη

Από τα νοτιοδυτικά του νησιού τα πρώτα φαινόμενα

Αλλάζει σήμερα το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας το οποίο θα ξεσπάσει από σήμερα σε ολόκληρη την χώρα.

Η ηλιοφάνεια των τελευταίων ημερών θα δώσει την σκυτάλη στους ανέμους και στις βροχές. Για την αλλαγή του καιρού και τις συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες στα Χανιά

και σε ολόκληρη την Κρήτη, μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

«Επιτέλους γίνεται επανέναρξη της χειμερινής περιόδου από αύριο και μάλιστα με συστήματα που έχουν την ίδια δυναμική που ξεκινούν και τον Οκτώβρη. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο γιατί ξαναμπαίνουμε σε ένα πιο χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού, διότι ταλαιπωρούμασταν και από την ανομβρία. Η κατάσταση θα εξελιχθεί σταδιακά. Ξεκινά από σήμερα το απόγευμα από την βορειοδυτική Ελλάδα και στην συνέχεια θα επηρεάσει την Κρήτη, περισσότερο από την Τρίτη. Θα είναι σύντομο το κύμα. Στην αρχή θα ξεκινήσει δυναμικά με τους ανέμους και από αύριο θα σαρώσουν τα φαινόμενα σε όλο το νησί».

Τι θα περιλαμβάνει η κακοκαιρία 

Η κακοκαιρία της Τρίτης 10 Ιανουαρίου, όπως δήλωσε ο κ. Λέκκας, θα φέρει βροχές, οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες:

«Θέλει προσοχή αλλά το καλό είναι ότι θα είναι σύντομη η διέλευση του συστήματος. Σταδιακά οι άνεμοι από το βράδυ θα στραφούν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σε νότιες στα ανατολικά, θα ενισχύονται όμως, με αποτέλεσμα η έντασή τους μέσα στη νύχτα και αύριο το πρωί να κυμαίνεται στα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 έως και 7 μποφόρ ενώ στα πελάγη μέχρι και 8 μποφόρ».

Η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει και την Κρήτη, θα αφήσει πίσω του άστατο καιρό, σύμφωνα με τον Μανώλη Λέκκα, ο οποίος ανέφερε ότι, τα φαινόμενα θα εναλλάσσονται:

«Κατά διαστήματα θα υπάρχει συννεφιά και κάποιες τοπικού πλέον χαρακτήρα βροχές. Με το ίδιο σκηνικό δηλαδή, του άστατου καιρού, θα συνεχίσει και η Τετάρτη. Νεφώσεις τοπικού χαρακτήρα και βροχές χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ της Τρίτης

Από το βράδυ της Τρίτης αναμένεται εξασθένηση των ανέμων, οι οποίοι θα πνέουν με βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 3 και τοπικά 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία την Τετάρτη θα είναι πιο χαμηλή, με τις ελάχιστες να πέφτουν κάτω από τους 5 βαθμούς στις ορεινές ζώνες ενώ οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν από 15 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος αλλά σχετικά καλός προβλέπεται ο καιρός για την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου:

«Θα υπάρχουν νεφώσεις αλλά πιο περιορισμένες και θα υπάρχουν πιθανότητες για κάποιες τοπικές βροχές», επισήμανε ο κ. Λέκκας.

Δεύτερο κύμα από το βράδυ της Πέμπτης

Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης, αλλά στην Κρήτη θα εκδηλωθεί κυρίως την Παρασκευή με βροχές που θα επηρεάσουν όλες τις περιοχές.

Χιόνια στα ορεινά

«Το σύστημα καθώς θα περάσει, εκεί που θα δίνει βροχές στα χαμηλά υψόμετρα, ενδέχεται στα πολύ υψηλά, πάνω από 1.500 μέτρα υψόμετρο, να δώσει χιονόπτωση, χωρίς να μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Δεν περιμένουμε το χιόνι χαμηλά».

zarpanews.gr

The post Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από σήμερα – Δυο κύματα κακοκαιρίας θα σαρώσουν όλη την Κρήτη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλλάζει, – Δυο, Κρήτη,allazei, – dyo, kriti