Αλλαγές στο οργανόγραμμα της ΝΔ και στα… ασυμβίβαστα

Σηµαντικές αλλαγές στη λειτουργία του «γαλάζιου» εσωκοµµατικού οργανογράµµατος προωθεί η ηγετική οµάδα της Ν.∆. υπό την εποπτεία του Λευτέρη Αυγενάκη. Πρόκειται επί της ουσίας για ακόµη µία σειρά παρεµβάσεων, που κινείται στο πλαίσιο της πολιτικής στόχευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη για άνοιγµα της παράταξης στην κοινωνία.

Χαρακτηριστική, µεταξύ άλλων, είναι η απόφαση για άµεση εκλογή προέδρων ΝΟ∆Ε και δηµοτικών τοπικών οργανώσεων από το σύνολο των µελών του κόµµατος, αλλά και η αντίστοιχη για την κατάρτιση συγκεκριµένου προγραµµατισµού δράσεων από τις οργανώσεις και την

παρουσίαση του σχετικού απολογισµού.

Πρωτοποριακή για τα εγχώρια πολιτικά δεδοµένα θεωρείται επίσης η διεύρυνση του ασυµβίβαστου σε ό,τι αφορά τις κοµµατικές θέσεις.

Ετσι, ασυµβίβαστο έχουν πλέον, εκτός από τα µέλη της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, τα µονοπρόσωπα όργανα των ΟΤΑ α’ και β’ βαθµού, οι εν ενεργεία εκπρόσωποι της ΟΝΝΕ∆, οι αποσπασµένοι και οι µετακλητοί υπάλληλοι πολιτικών γραφείων, οι υπάλληλοι των κεντρικών γραφείων του κόµµατος, οι υποψήφιοι βουλευτές και ευρωβουλευτές και οι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δήµαρχοι, αν δεν έχουν παραιτηθεί από το αξίωµά τους.

parapolitika.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα