Αγιοφάραγγο: Η παραλία με τα πιο ήρεμα και πεντακάθαρα νερά | Photos

| Photos

Η παραλία του Αγιοφάραγγου βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ηρακλείου, στην έξοδο του Αγιοφάραγγου. Για να έρθετε ως εδώ θα πρέπει είτε να διασχίσετε το επιβλητικό φαράγγι με εύκολη πεζοπορία περίπου 20-30’ από το κοντινότερο σημείο στάθμευσης, είτε να πάρετε καϊκάκι από τα Μάταλα, την Αγία Γαλήνη ή τους Καλούς Λιμένες.

Στη διαδρομή μέσα στο «Φαράγγι των Αγίων» θα συναντήσετε μεγάλες σπηλιές που ζούσαν ασκητές και το ναό του Αγίου Αντωνίου με το μικρό πηγάδι με το γλυφό νερό και λίγο παρακάτω τον Γουμενόσπηλιο, όπου συγκεντρώνονταν οι ερημίτες.

Η παραλία στην έξοδο του φαραγγιού είναι εκπληκτική, με ψιλό βοτσαλάκι και με πεντακάθαρα νερά, τα οποία συνήθως είναι πολύ ήρεμα. Δυτικά σχηματίζεται μια φυσική καμάρα μέσα στη θάλασσα και ακριβώς από πάνω υψώνονται κατακόρυφα τα επιβλητικά βράχια του υψώματος Καψάλα.

Εάν έχετε μαζί σας αθλητικά παπούτσια, μπορείτε να σκαρφαλώσετε στα βράχια που βρίσκονται ανατολικά της παραλίας και να βρεθείτε στην θαλασσινή λίμνη του Βουρβουλίτη που επικοινωνεί υποθαλάσσια με την ανοιχτή θάλασσα.

cretanbeaches.com

The post Αγιοφάραγγο: Η παραλία με τα πιο ήρεμα και πεντακάθαρα νερά | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγιοφάραγγο, | Photos,agiofarango, | Photos