Αύξηση της μαύρης εργασίας λόγω των μέτρων φοβούνται οι κομμωτές στα Χανιά

Την ανησυχία τους για αύξηση της παραοικονομίας εκφράζουν οι κομμωτές των Χανίων, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σήμερα στην Πανελλαδική Απεργία του κλάδου, με αφορμή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων – Κομμωτών Χανίων, Ελένη

Σεργάκη, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της στις αποφάσεις της κυβέρνησης λέγοντας:

«Σίγουρα αυτό το μέτρο μας πάει πίσω, γιατί πάνω που γυρνούσαμε στην κανονικότητά μας κατά κάποιο τρόπο, μας επιβάλλει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα και μας γυρνάει πίσω σε μια κατάσταση μινι λοκντάουν, που ανοίγει ξανά το δρόμο στην παραοικονομία. Αποτρέπει τον κόσμο να ψωνίσει και να πάει στα κομμωτήρια. Θα ανθίσει η μαύρη εργασία. Πόσο θα επιβαρύνεται πια ο κάθε πολίτης ή εργαζόμενος, με το να κάνει ράπιντ τεστ ,αφού είναι 48ωρα, οπότε θα πρέπει να κάνει άλλο ένα έξτρα μέσα στην εβδομάδα για να μπορεί να κινηθεί είτε στην αγορά, είτε στα κομμωτήρια ή στην εστίαση.»

Οι κομμωτές ζητούν από την κυβέρνηση να εξαιρεθούν από τα νέα μέτρα : «Είμαστε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διασφαλίζουμε την προστασία των πελατών μας, με τα σωστά μέτρα υγιεινής χρόνια τώρα. Οι πελάτες που μπαίνουν στα καταστήματά μας είναι διασφαλισμένοι ότι δεν κινδυνεύουν ενώ όταν πάνε σε ένα χώρο ο οποίος δεν είναι ασφαλής ή πάρουν άτομα στο σπίτι τους, σαφώς και κινδυνεύουν να κολλήσουν το οτιδήποτε.» 

Όσον αφορά στα νέα μέτρα και στον έλεγχο των πελατών, για το εάν έχουν το απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή ράπιντ τεστ, η κ. Σεργάκη είπε: «Μας αναγκάζουν να γινόμαστε αστυνόμοι. Για κανένα κομμωτήριο δεν είναι εύκολο, είτε είναι συνοικιακό είτε μεγαλύτερο, να απασχολεί ένα άτομο για να κάνει τους ελέγχους.»

Στο μεταξύ, η κ. Σεργάκη δήλωσε πως οι κομμωτές δεν έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση από το κράτος για τις απώλειες από την πανδημία: «Επιτρεπτέες προκαταβολές φόρου πήραν ελάχιστα κομμωτήρια και όπως λέει και η λέξη θα πρέπει να επιστραφεί. Εμείς εξαιρεθήκαμε γιατί ο νόμος ήταν λίγο περίπλοκος. Πέρσι το χειμώνα ναι μεν ήμασταν ανοιχτά και όλα τα άλλα καταστήματα κλειστά, αλλά όταν ο ο κόσμος δεν έχει που να πάει, δεν έχει ούτε το κομμωτήριο επισκεψιμότητα.»

Τα κομμωτήρια διατηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και λειτουργούν με ραντεβού.

zarpanews.gr

The post Αύξηση της μαύρης εργασίας λόγω των μέτρων φοβούνται οι κομμωτές στα Χανιά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αύξηση, Χανιά,afxisi, chania