Αυτά είναι τα 5 Instagram friendly σημεία για ταξίδια στην Ελλάδα

Θέλετε να δείξετε σε όλο τον κόσμο αλλά και να νιώσετε πως πρωταγωνιστείτε σε δημοφιλή σειρά του Netflix, πως βρίσκεται στον κόκκινο πλανήτη Άρη, ότι είστε έτοιμοι να πετάξετε με τα μαγικά σας φτερά από γκρεμό 500 μέτρων, ότι αγγίξατε το φεγγάρι;

Εύκολο! Απλά πάρτε το κινητό σας και επισκεφτείτε αυτά τα μέρη που όσο και αν δεν το πιστεύετε βρίσκονται στην Ελλάδα και θα γίνουν σίγουρα τα αγαπημένα σας σημεία για ένα post ή story

στο Instagram με πολλά likes!

O Θρόνος στην Παύλιανη

View this post on Instagram

A post shared by Christos (@travel_memories_storage)


Για τους φανατικούς του «Game Of Thrones» ο προορισμός είναι ένας: Το χωριό Παύλιανη στη Φθιώτιδα, που είναι κτισμένο στις νοτιοανατολικές πλαγιές της Οίτης. Εκεί σε ένα σημείο με υπέροχη πανοραμική θέα, στα 1.260 μέτρα υψόμετρο, η ντόπια νεολαία, φανατική οπαδός της δημοφιλούς σειράς του Netflix έφτιαξε και τοποθέτησε τον διάσημο «Σιδερένιο Θρόνο». Χρειάστηκε πολύς κόπος και τεχνίτες και χέρια αλλά και 300 κιλά σίδερο, 250 κιλά σιδερένιες λάμες, 30 κιλά ξύλο, 10 κιλά μπογιές, 10 κιλά τσιμέντο και 800 ώρες κατασκευής! Όλα αυτά για ένα δικό σας επικό κλικ.

Άλλο ένα σημείο για πολλές φωτογραφίες η γέφυρα – πιάνο.

Ο Κοκκινοπηλός στην Πρέβεζα


Τι λέτε για ένα ταξίδι στο διάστημα και συγκεκριμένα στον κόκκινο πλανήτη Άρη; Βάλτε τη στολή του αστροναύτη και οδηγήστε μέχρι την Πρέβεζα και στο Δήμο Ζηρού. Εκεί υπάρχει ο Κοκκινοπηλός, ένα μοναδικό γεωλογικό, φυσικό και αρχαιολογικό φαινόμενο, σε ολόκληρη τη βαλκανική χερσόνησο. Ένα αληθινό σεληνιακό τοπίο που απλώνεται σε ένα σύμπλεγμα κατακόκκινων λόφων, όπου ό άργιλος, τα χρόνια και η φύση δημιούργησαν. Χαθείτε μέσα τις χαράδρες και τους λοφίσκους και δείξτε τη κόκκινη γη σε όλο τον κόσμο!

Το Φεγγάρι στο Κτήμα Γεροβασιλείου

Αγγίξτε το φεγγάρι και «δείτε» το μέσα από το ποτήρι σας που είναι γεμάτο εκλεκτό κρασί! Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου μάγος του οίνου και λάτρης της τέχνης έχει δημιουργήσει στο Κτήμα του στην Επανομή Θεσσαλονίκης ιδιαίτερους χώρους αφιερωμένους στην τέχνη. Το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου, βρίσκεται στην καρδιά του οινοποιείου και φιλοξενεί δύο μεγάλες συλλογές. Τα τελευταία χρόνια η συλλογή έχει εμπλουτιστεί με έργα τέχνης που συναντά κανείς κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μέσα στον αμπελώνα που αγκαλιάζει το οινοποιείο. Ανάμεσα του «Το φεγγάρι» του Κώστα Βαρώτσου , ένα ιδιαίτερο γλυπτό με θέα το χιονισμένο Όλυμπο. Σκηνοθετήστε ένα ρομαντικό κλικ και αφιερώστε το με νόημα..

Τα Δρακόσπιτα, Εύβοια

Ζήστε το δικό σας μύθο, με δράκους και ξωτικά στην Εύβοια και φωτογραφηθείτε μπροστά στα μεγαλιθικά κτίσματα, τα διάσημα Δρακόσπιτα! Θα τα συναντήσετε κοντά στα Στύρα, στην Κάρυστο στην κορυφή της Όχης. Κανείς δεν ξέρει ποιος τα κατασκεύασε, μα ούτε και το λόγο. Μυστήριο καλύπτει τα Δρακόσπιτα, φτιαγμένα από πέτρα, που κρατιούνται μόνο από το βάρος τους. Οι σκεπές τους έχουν πάνω τους τεράστιους λίθους και μόνο μια σχισμή, αφήνει το φως να μπει στο εσωτερικό τους. Κάντε ένα εφέ για να φαίνεστε γίγαντας και πατήστε κλικ!

Ο Γκρεμός στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Βίκο


Σταθείτε στην άκρη του φαραγγιού του Βίκου, έξω από το χωριό Μονοδέντρι του Ζαγορίου, εκεί στον άγριο βράχο που το 15ο αιώνα κτίστηκε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και τραβήξτε τη φωτογραφία της ζωής σας! Ο γκρεμός των 500 μέτρων θα σας κόψει την ανάσα, αλλά μην φοβάστε καθώς στο παρεκκλήσι υπάρχει μια ασφαλής βεράντα, για να απολαύσετε την πανοραμική θέα του εκπληκτικού φαραγγιού.

Τα Λουτρά Πόζαρ στην Πέλλα
Βάλτε μαγιό, σκούφο κολύμβησης και βουτήξτε στα ζεστά νερά Λουτρών Πόζαρ!

Προσποιηθείτε ότι είστε στις Άλπεις και βγάλτε ατμοσφαιρικές φωτογραφίες ή καλύτερα βίντεο, για να φαίνεται το άχνισμα των γαλάζιων νερών. Τα λουτρά Πόζαρ, βρίσκονται στην μικρή λουτρόπολη 13χλμ έξω από την Αριδαία της Πέλλας. Είναι μεταλλικές πηγές με ιαματικά νερά και αποτελούνται από περίπου 15 σπήλαια. Τα νερά που αναβλύζουν από τις πηγές έχουν θερμοκρασία περίπου 37 βαθμών Κελσίου!

Πηγή: news247.gr

The post Αυτά είναι τα 5 Instagram friendly σημεία για ταξίδια στην Ελλάδα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα