«Αδερφάκι» στην Αμερική για το Εθνικό Ίδρυμα «Ελ. Βενιζέλος» – Photos + Video

Υπερατλαντική εμβέλεια αποκτά το έργο του ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» μετά την ίδρυση του Venizelos Foundation USA στην Αμερική από διακεκριμένους ομογενείς και στόχο υτην υποστήριξη του έργου του ιδρύματος και την διάχυσή του στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε, μέσα από την συνεργασία των δύο φορέων, στόχος είναι η  ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, του έργου και της διεθνούς απήχησης του Βενιζέλου

στα αμερικανικά πανεπιστήμια, στα σχολεία των ελληνικών κοινοτήτων και γενικότερα στην Ομογένεια.

Το ίδρυμα θα έχει έδρα το Σικάγο και πρόεδρο τον γνωστό ομογενή επιχειρηματία και πρ. πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, κ. John Manos (Μανουκαράκης).

Με τα θερμότερα λόγια για το νέο εγχείρημα μίλησε ο πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος, Νίκος Παπαδάκης που σηματοδοτεί την συστράτευση των δύο ιδρυμάτων σε μια προσπάθεια προώθησης και ανάδειξης του έργου του Βενιζέλου. «Στόχος να τονίσουμε τον παγκόσμιο ρόλο του Βενιζέλου, ο οποίος είχε παραγκωνιστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά του ο κ. Manos τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι πολλοί στις ΗΠΑ που γνωρίζουν για την σχέση του Βενιζέλου και την επιρροή του στον τότε πρόεδρο Γουίλσον και στη νέα τάξη πραγμάτων που ακολούθησε τον α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Είναι καθήκον μας να επικοινωνήσουμε αυτήν την ιστορική γνώση»

Ξεχωριστή στιγμή το δώρο των ομογενών στον κ. Παπαδάκη.

O εκτελεστικός διευθυντής του νέου ιδρύματος,  Κώστας Σχοινάς σημείωσε πως «η επιλογή να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας είναι εθνικό καθήκον αλλά και θέμα εθνικής μεγαλουργίας»

Ο πρόεδρος της παγκρητικής ένωσης Αμερικής, Ιάκωβος Μπούτζουκας συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους ενώ ο επιστημονικός υπεύθυνος του ιδρύματος Γιάννης Κουκουράκης έκανε λόγο για μια προσπάθεια που ωρίμασε μετά από αρκετά χρόνια και παίρνει σάρκα και οστά εκτιμώντας ότι μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στην ομογένεια και στην αμερικανική κοινωνία.

Τέλος η μουσειοπαιδαγωγός Ρία Μαρκουλάκη αναφέρθηκε στα εκπαδευτικά προγράμματα που πρόκειται να επεκταθούν στα σχολεία της ομογένειας και στην αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού.

zarpanews.gr

The post «Αδερφάκι» στην Αμερική για το Εθνικό Ίδρυμα «Ελ. Βενιζέλος» – Photos + Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα