Wrap με μανιτάρια τεμπούρα

Συστατικά

Για το τουρσί

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική200 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους1/2 κ.γ. μπούκοβοαλάτι400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

Για την τεμπούρα

140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.80 γρ. κορν φλάουραλάτι330 γρ. σόδα , παγωμένη400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλσα

100 γρ. ντοματίνια2 φρέσκα κρεμμυδάκια1/4 ματσάκι κόλιανδρο50 γρ. σάλτσα σόγιας

Για τη σύνθεση

340 γρ. πίτες χορταρικών200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σερβίρισμα

κόλιανδρο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το τουρσί

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τη ζάχαρη,
το ξίδι, τον κόλιανδρο, το μπούκοβο, αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.Η μεμβράνη θα πρέπει να εφάπτεται στο μείγμα για να μείνουν τα μανιτάρια βυθισμένα.Αν θέλουμε να είναι πιο μαλακά και όχι τραγανά τότε μόλις βάλουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα βράζουμε για 2-3 λεπτά και ακολουθούμε την υπόλοιπη διαδικασία.Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για την τεμπούρα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, 40 γρ. κορν φλάουρ, αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε έναν χυλό.Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο κορν φλάουρ στα μανιτάρια και ανακατεύουμε.Βάζουμε τα μανιτάρια στον χυλό και τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και πάρουν χρώμα.

Για τη σύνθεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα κοτσάνια από τον κόλιανδρο ψιλοκομμένα και τη σάλτσα σόγιας.Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.Απλώνουμε τις πίτες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε το γιαούρτι, τα μανιτάρια, τη σάλσα με τα ντοματίνια και τυλίγουμε.Σερβίρουμε με τα φύλλα κόλιανδρου.

akispetretzikis.com

The post Wrap με μανιτάρια τεμπούρα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα