Trifle με λεμόνι και μαρέγκα

Συστατικά

Για την κρέμα λεμονιού

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική200 γρ. χυμό λεμονιού2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιαςξύσμα λεμονιού, από 3 λεμόνια6 αυγά, μεσαία300 γρ. βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κυβάκια

Για την ελβετική μαρέγκα

150 γρ. ασπράδια225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική1 πρέζα αλάτι1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

κέικ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την κρέμα λεμονιού

Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πήξει το μείγμα.Αποσύρουμε
το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε σε δόσεις το κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με διάφανη μεμβράνη, προσέχοντας να εφάπτεται καλά.Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει καλά για 3-4 ώρες.Αφαιρούμε την κρέμα από το ψυγείο και τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για τη μαρέγκα

Τοποθετούμε ένα μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην ακουμπάει το μπολ στο νερό.Ρίχνουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για 4-5 λεπτά.Αποσύρουμε το μπολ και την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε τη μαρέγκα στον κάδο του μίξερ, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει και να σφίξει καλά.Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μια δεύτερη σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι.

Για το σερβίρισμα

Κόβουμε ένα κέικ σε κομμάτια και το τοποθετούμε σε ποτήρια.Μοιράζουμε στα ποτήρια την κρέμα λεμονιού.Προσθέτουμε από πάνω τη μαρέγκα, δημιουργώντας σχέδια, και καίμε με το φλόγιστρο τις κορυφές της.Σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

The post Trifle με λεμόνι και μαρέγκα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Trifle,