To ‘πε και το ‘κανε η Κεραμέως: Δικογραφία για οκτώ φοιτητές στα Χανιά για τον «αναγκαστικό εγκλεισμό» του κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Κατηγορίες για «αρπαγή» και «αναγκαστικό εγκλεισμό» του Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης περιλαμβάνει η δικογραφία σε βάρος οκτώ φοιτητών της σχολής που σχηματίστηκε μετά από προσωπική παρέμβαση της Υπουργού Νίκης Κεραμέως για το θέμα (ΕΔΩ)

Από τη μεριά τους για μια «απλή κινητοποίηση» κάνουν λόγο οι φοιτητές, οι οποίοι κλήθηκαν σήμερα στην Ασφάλεια Χανίων, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Γενική  Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης

πραγματοποιούσαν φοιτητικοί σύλλογοι, στέλνοντας το μήνυμα ότι μαζί με τους «8» διώκεται συνολικά το φοιτητικό κίνημα.

«Όλη η δικογραφία έχει στηθεί με βάση την μηνυτήρια αναφορά της κυρίας Υπουργού και προσωπικές καταγγελίες και καταθέσεις ορισμένων καθηγητών του Πολυτεχνείου» σημείωσε στο zarpanews.gr η δικηγόρος των φοιτητών, Μερόπη Βαγιώνακη η οποία παρέλαβε σήμερα την δικογραφία.

Την δική τους εκδοχή για τα γεγονότα έδωσαν μιλώντας στα ΜΜΕ οι φοιτητές που διώκονται ενώ δήλωσαν π

«Δεν τρομοκρατούμαστε, αντιθέτως αυτή η τρομοκρατία θα βρει απέναντι της χιλιάδες σημείωσε η Μυρτώ Πασχαλίδη, μία από τους οκτώ διωκόμενους:

«’Ολο αυτό είναι ένα τρομερό ψέμα. Ήταν μια κινητοποίηση όπως όλες οι άλλες. Ποτέ κανείς δεν διανοήθηκε να πει ότι είναι ομηρία» σημείωσε από τη μεριά του ο Κωνσταντίνος Τσακιρόπουλος:

Για μια «απλή φοιτητική διαμαρτυρία» έκανε λόγο η Ιωάννα Στασινού συμπληρώνονται πως οι διώξεις είναι μια κίνηση τρομοκράτησης του φοιτητικού συλλόγου.


«Αυτή η κίνηση είναι συνέχεια της παρέμβασης της ίδιας της Υπουργού στο Πανεπιστήμιό μας, η οποία θέλει να μας τρομοκρατήσει. Οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν τρομοκρατούνται» σημείωσε ο Μιχάλης Παπαλιός:\
Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες οι φοιτητές θα κληθούν για κατάθεση ενώ συνέντευξη τύπου για το θέμα προγραμματίζεται για την Δευτέρα 27 Ιουνίου.zarpanews.gr

The post To ‘πε και το ‘κανε η Κεραμέως: Δικογραφία για οκτώ φοιτητές στα Χανιά για τον «αναγκαστικό εγκλεισμό» του κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα