Self test: Από σήμερα η διάθεσή τους στα φαρμακεία για τους μαθητές

Με 10 δωρεάν self test μπορούν από σήμερα να προμηθεύονται οι μαθητές ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Από σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου οι μαθητές όλων των βαθμίδων μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία δύο συσκευασίες με συνολικά 10 self test.

Αυτά

τα self test θα καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών από τις 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται ότι τα self test προκειμένου όλοι οι μαθητές να προσέλθουν στο σχολείο γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή και είναι υποχρεωτικά για όλους.

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου), ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή).

Σημειώνεται ότι η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Τέλος, προσοχή χρειάζεται στη δήλωση του αποτελέσματος καθώς την 1η Νοεμβρίου, η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

ieidiseis.gr

The post Self test: Από σήμερα η διάθεσή τους στα φαρμακεία για τους μαθητές appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα