QatarGate: Η Μεγάλη Πέμπτη της Εύας Καϊλή – Θα κάνει και Πάσχα στη φυλακή;

Μετά τον καθ’ ομολογίαν «εγκέφαλο» του σκανδάλου που έχει συνταράξει τα θεμέλια του Ευρωκοινοβουλίου, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τον σύντροφο της Εύας Καϊλή και συνεργάτη του πρώτου, Φραντζέσκο Τζιόρτζι, εκτός φυλακής αλλά με ηλεκτρονική επιτήρηση βρέθηκε και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα.

Πλέον στην φυλακή παραμένει μόνο η Ελληνίδα ευρωβουλευτής. η οποία αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία.

Για την

πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου πάντως, «κληρώνει» αύριο 13 Απριλίου, με τους συνηγόρους της να δηλώνουν ότι θα ζητήσουν την αποφυλάκισή της άνευ όρων.

Ένας εκ των δικηγόρων της, ο Βέλγος Σβεν Μαρί επιμένει πως η Εύα Καϊλή παραμένει στην φυλακή καθώς αποτελεί «τρόπαιο» για τη βελγική Δικαιοσύνη.

Σε συνέντευξή του στο Euronews, ο Bέλγος δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, επιμένει στην αθωότητά της και αναφέρει ότι μαζί με τον Έλληνα δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο θα ζητήσουν την απελευθέρωσή της χωρίς περιορισμούς και θα προσπαθήσουν να πείσουν τους δικαστές, ότι η κ. Καϊλή δεν πρόκειται να δραπετεύσει στην Ελλάδα ούτε να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

«Η κυρία Καϊλή έχει ανακριθεί τώρα εδώ και δύο εβδομάδες, για πάνω από 15 ώρες. Η κυρία Καϊλή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και όλες τις κατηγορίες των ανακριτών. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα, διότι ούτε ο ανακριτής, ούτε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, ούτε οι ανακριτές θέλουν να ακούσουν τις απαντήσεις της κ. Καϊλή. Βρίσκονται στο δικό τους τούνελ, θέλουν να ακούσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που δίνει η κ. Καϊλή», δήλωσε o Σβεν Μαρί.

«Τρόπαιο» του εισαγγελέα
«Περιπτώσεις όπως της κυρίας Καϊλή θεωρούνται τρόπαιο ή σύμβολο. Όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, ένας ποδοσφαιριστής σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν η κυρία Καϊλή εδώ σηκώνεται ως σύμβολο για να πει ότι ακόμη και αν έχετε υψηλά αξιώματα, θα παραμείνετε στη φυλακή. Και είναι ειδικά για να πει στους άλλους βουλευτές, μην είστε διεφθαρμένοι γιατί θα πάτε στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

«Μου κάνει εντύπωση ότι ένας δολοφόνος που σκοτώνει κάποιον με έξι σφαίρες στο κεφάλι στο Βέλγιο αποφυλακίζεται μετά από τέσσερις μήνες και ότι η κυρία Καϊλή, μετά από τέσσερις μήνες και μία εβδομάδα, δεν έχει αποφυλακιστεί ακόμα», σημείωσε.

«Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα» αναφέρει από πλευράς του, ο έτερος συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τονίζοντας πως η ίδια «αισθάνεται ένα αίσθημα αδικίας βλέποντας τους πρωταγωνιστές να είναι ελεύθεροι, να είναι στο σπίτι τους και η Εύα Καϊλή που δίνει μάχη για την αθωότητα της να είναι μέσα. Είναι μια προκλητική αντινομία την οποία διακρίνουμε στο ποινικό βελγικό σύστημα», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, «η αποφυλάκιση του Παντσέρι είναι προϊόν συναλλαγής, δέχτηκε να πει ψέματα κατά της Ευας Καϊλή και το αντάλλαγμα ήταν να αφεθεί ελεύθερος. Αυτός που είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί εγκληματική οργάνωση υπάρχει αλλά δεν συμμετέχει σε αυτήν η κυρία Καϊλή», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως η Εύα Καϊλή, αντιμετωπίζει – μεταξύ άλλων – κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος σε σκάνδαλο δωροδοκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πάντως, η κράτηση της Εύας Καϊλή, την ώρα που τα φερόμενα «μεγαλύτερα κεφάλια» της υπόθεσης έχουν αποφυλακιστεί – έστω και με ηλεκτρονική επιτήρηση – έχουν προκαλέσει την αντίδραση μερίδας του Τύπου.

Σε τελευταίο του άρθρο στη Liberation ο ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες, Jean Quatremer αναρωτιέται για ποιον λόγο οι Βέλγοι δικαστές έχουν εξαντλήσει όλη τους την αυστηρότητα πάνω στην ελληνίδα ευρωβουλευτή.

Ενώ προχωρά και σε μια εκτίμηση για την ποινή της. Όπως έγραψε βάσει όσων γνωρίζει «η Καϊλή κινδυνεύει στη χειρότερη περίπτωση με πρόστιμο και ποινή φυλάκισης με αναστολή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το μόνο διαπιστωμένο αδίκημα αφού δεν μπορεί να εξηγήσει από πού προέρχονται τα χρήματα».

newsit.gr

The post QatarGate: Η Μεγάλη Πέμπτη της Εύας Καϊλή – Θα κάνει και Πάσχα στη φυλακή; appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
QatarGate, Μεγάλη Πέμπτη, Εύας Καϊλή –, Πάσχα,QatarGate, megali pebti, evas kaili –, pascha