Molnupiravir: Αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Όμικρον το πρώτο χάπι κατά του κορονοϊού

Το χάπι της molnupiravir δρα αποτελεσματικά και κατά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού που έχει κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό αποδεικνύεται από έρευνες για το χάπι της molnupiravir που διεξήχθησαν από ανεξάρτητους μελετητές Iνστιτούτων σε έξι χώρες: ΗΠΑ, Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία, Πολωνία, Ολλανδία.

Οι μελέτες χρησιμοποίησαν κυτταρικές αναλύσεις για να αξιολογήσουν την αντ-ιική δράση του molnupiravir

και άλλων αντι-ικών φαρμάκων COVID-19, έναντι των παραλλαγμένων ιών του SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένου και του ιού Όμικρον.

Tα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν αποτελεσματικότητα έναντι της Όμικρον και αποτελούν ένα σημαντικό «εργαλείο» στην παγκόσμια μάχη κατά της πανδημίας, δίνοντας ελπίδα και ανοίγοντας νέες προοπτικές.Να σημειωθεί πως η μελέτη για το molnupiravir και την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην Όμικρον διεξήχθη σε εργαστήριο, αφού το φάρμακο δεν έχει ακόμη μελετηθεί για τις μεταλλάξεις σε κλινικές μελέτες.

Όπως δήλωσε ο Dean Y Li, επικεφαλής των εργαστηρίων της Merck / MSD: «Τα ευρήματα από ανεξάρτητες in vitro μελέτες δείχνουν ότι το Molnupiravir δρα κατά της παραλλαγής Όμικρον και αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του ως θεραπεία για ενήλικες με ήπια έως μέτρια συμπτώματα COVID-19, οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση».

Η Wendy Holman CEO της Ridgeback Biotherapeutics ανέφερε πως: «Τα νέα αυτά ευρήματα δείχνουν in vitro δράση κατά διαφορετικών μεταλλάξεων, μεταξύ αυτών και της Όμικρον. Μπορούμε να πούμε ότι το molnupiravir καθίσταται ένα σημαντικό εργαλείο στη μάχη κατά της COVID-19. Είμαστε ευγνώμονες για τις προσπάθειες των ερευνητών και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε το έργο μας για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας»

Να σημειωθεί πως η χορήγηση του molnupiravir έχει εγκριθεί για χρήση σε περισσότερες από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία.

Πηγή:newsit.gr

The post Molnupiravir: Αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Όμικρον το πρώτο χάπι κατά του κορονοϊού appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα