LIVE: Εκρηκτική συζήτηση στη Βουλή για την Novartis – Οι θερμές συγκρούσεις και οι απαντήσεις των δέκα πολιτικών

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στην Ολομέλεια η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής για την υπόθεση Νοvartis.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εξαπέλυσε βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του.

Τι εννοεί ο πρώην πρωθυπουργός, όταν λέει ότι θα μας πάει μέχρι το τέλος; Ελπίζω να μην εννοεί το τέλος της ζωή μας, τη φυσική μας εξόντωση, ούτε την ηθική μας εξόντωση με παράνομες ενέργειες και μεθόδους παρακρατικών μηχανισμών, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Για

αισχρές συκοφοντίες σε βάρος του ίδιου, αλλά και κατά της συζύγου έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Μάταια ζητώ εδώ και εβδομάδες να μου δείξουν τις επίμαχες αποφάσεις μου, αλλά απλά δεν υπάρχουν, είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Κατακλύζομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης και απογοήτευσης», είπε ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Οι μυθιστορηματικές αυτές κατηγορίες δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις και επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που προσέφερε πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη», σημείωσε ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Όλα στο φως, δεν φοβάμαι τίποτα, γιατί δεν έχω κάνει τίποτα, ανέφερε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Με αφορά η αποκάλυψη της αλήθειας για την υπεράσπιση της τιμής μου, τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας.

Δεν είχα φανταστεί ότι θα βρισκόμουν στη Βουλή για να δώσω εξηγήσεις φερόμενος ως κατηγορούμενος σε σκάνδαλο, τόνισε ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για γελοία και εντελώς ψευδή μαρτυρία ενός προστατευόμενου μάρτυρα στην έκτη κατάθεσή του.

«Είμαι απόλυτα καθαρός, ρητά και κατηγορηματικά, ουδεμία σχέση έχω με το συγκεκριμένο ή άλλο σκάνδαλο. Ψάξτε παντού, τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι ευχάριστη ημέρα για κανένα μέλος του κοινοβουλίου να βρίσκεται στη θέση που είμαι εγώ σήμερα, δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «Παπασπύρου, Παπαγγελόπουλος και Τσίπρας έχουν στήσει αυτή την σκευωρία».

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , θέλει να ζητήσει εγγράφως να δικαστεί για να μην κρυφτεί πίσω από παραγραφή για αδικήματα όπως η «απιστία» και εκτίμησε ότι το ίδιο θα θέλει να κάνει και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Νωρίτερα, με την έναρξη της συζήτησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, έθεσε εκ νέου την πρόταση του κόμματος για μία κάλπη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Γιατί περιορίζουμε την επιτροπή με τις 10 κάλπες; Η Επιτροπή εξετάζει την υπόθεση, η σημερινή διαδικασία είναι θλιβερή γιατί κατηγορούνται έστω και εμμέσως συνάδελφοι. Να πάρουμε απόφαση για τη μία κάλπη».

Στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής.

Αν για όλους γινόταν πακέτο η ψηφοφορία, ανεξαρτήτως μιας ή δέκα καλπών, θα ήταν υποχρεωτικό και για τους 10 να είναι στη διάθεση της επιτροπής ως αναφερόμενοι, είπε ο Νίκος Βούτσης.

Η Βουλή κατά πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα να στηθεί μια κάλπη. Προηγήθηκε ψηφοφορία δι εγέρσεως. Στοιχεία για την κοινοβουλευτική πρακτική σε περιπτώσεις ψηφοφοριών στο παρελθόν για τη συγκρότηση ειδικών επιτροπών προκαταρκτικής εξέτασης, είχε παρουσιάσει νωρίτερα στην Ολομέλεια, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μια αποστροφή στην παρέμβαση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νίκου Κουτσούκου προκάλεσε την αντίδραση της προεδρεύουσας Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Ο Νίκος Κουτσούκος στην τοποθέτησή του επί της διαδικασίας είπε: «εδώ δεν είναι έκτακτο στρατοδικείο», για να λάβει την απάντηση από την αντιπρόεδρο της Βουλής «δεν αρχίσαμε καλά».

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τη συζήτηση:

Αν δεν βλέπετε το live, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: real.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα