“H συνάντηση με το μπλε” – Πώς ένα ταξίδι στα Χανιά άλλαξε την παλέτα χρωμάτων της ζωγράφου, Άννυ Αννίση | Photos+Video

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, η έκθεση της ζωγράφου Άννυ Αννίση | Photos+Videoμε τίτλο «Η συνάντηση με το μπλε – Thalasses» η οποία φιλοξενείται στο Οθωμανικό λουτρό (χαμάμ) οδού Κατρέ.

Έμπνευσή της κας Αννίση, η οποία ασχολείται ερασιτεχνικά κυρίως με την ζωγραφική, όπως δήλωσε είναι το μπλε, ένα κυρίαρχο στοιχείο που το ανακάλυψε εδώ, στα Χανιά.

Ήταν

μάλιστα αυτό που την έκανε να αλλάξει την παλέτα χρωμάτων της.

«Οι συναντήσεις πολλές. Μοιραίες, σημαντικές, ασήμαντες. Η συνάντησή μου με το μπλε ήταν και είναι σταθμός. Μετά από 8 χρόνια παραμονής στα Χανιά ναι, μπορώ να πω ότι είναι ένα ταξίδι και μία συνάντηση που πραγματικά άξιζε τον κόπο» είπε.

Η πορεία της στην έκθεση ζωγραφικής ξεκίνησε το 2000 με χρώματα σκούρα. Η ίδια επεσήμανε πως ήταν μία παλέτα χρωματική η οποία αποτύπωνε συναισθήματα και βιώματα εκείνης της εποχής.

«Συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια αλλά είναι αυτό που λές: Ξυπνάω ένα πρωί και βλέπω τα πράγματα αλλιώς. Λίγο τα Χανιά, λίγο ο ήλιος εδώ, λίγο ο κόσμος, λίγο η πόλη που για μένα είναι μαγική και την έχω λατρέψει. Ξαφνικά ανακάλυψα ένα άλλο χρώμα και είναι αυτό. Θεωρώ ότι το μπλε είναι ένα χρώμα αισιοδοξίας, ένα χρώμα μαγείας, ζωής και φωτεινότητας».  δήλωσε η κ. Αννίση



Τι θα δείτε στην έκθεση “H συνάντηση με το μπλε” 

Μία σειρά έργων, τεχνικής abstract, με κυρίαρχο το μπλε της θάλασσας, το μπλε των ονειροπόλων, των δημιουργών. Έργα αφαιρετικά που αφήνουν τη φαντασία να αναγνωρίσει μορφές και σχήματα, να πλάσει τις δικές της συναντήσεις και να ταξιδέψει…

Τα έργα τέχνης θα παραμείνουν στον χώρο του Οθωμανικού λουτρού έως τις 30 Οκτωβρίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη 18:00-22:00

Παρασκευή – Κυριακή 10:30 -14:00 και 18:00 – 22:00

zarpanews.gr

The post “H συνάντηση με το μπλε” – Πώς ένα ταξίδι στα Χανιά άλλαξε την παλέτα χρωμάτων της ζωγράφου, Άννυ Αννίση | Photos+Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα