Galette πατάτας

Συνταγή για πανεύκολη και πεντανόστιμη galette πατάτας. Μια εκδοχή της κλασικής γαλλικής πίτας που θυμίζει ομελέτα, με πατάτες, τυρί, μπέικον και ντοματίνια.

Συστατικά

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστόξύσμα λάιμ, από 1 λάιμχυμό λάιμ, από 1 λάιμαλάτι1 κ.γ. μέλι

Για την galette

4 πατάτες, μέτριες4 κ.σ. ελαιόλαδο50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένηαλάτιπιπέρι

Για τη σύνθεση

200 γρ. μπέικον100 γρ. ντοματίνια1 φρέσκο κρεμμυδάκιπιπέρι2 κ.σ. ελαιόλαδο¼ ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Ρίχνουμε σε ένα μπολ
το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, το αλάτι και το μέλι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και αφήνουμε στην άκρη.

Για την galette

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες, τις τοποθετούμε σε μια πετσέτα, και τις στύβουμε καλά έτσι ώστε να φύγει όλη η υγρασία.Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.Ρίχνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, απλώνουμε το μισό μείγμα από τις τριμμένες πατάτες, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, απλώνουμε την υπόλοιπη τριμμένη πατάτα και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.Ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η galette.Αναποδογυρίζουμε την galette, την πασπαλίζουμε με έξτρα αλάτι, με το πιπέρι και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο -τις οποίες ρίχνουμε περιμετρικά του τηγανιού- και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και από την άλλη πλευρά.Μεταφέρουμε την galette από το τηγάνι σε ένα πιάτο.

Για τη σύνθεση

Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.Κόβουμε το μπέικον σε κύβους, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετούμε το μπέικον πάνω από την galette.Κόβουμε τα ντοματίνια στα 4, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, και τα προσθέτουμε πάνω στην galette.Περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με το πιπέρι και το ελαιόλαδο.Σερβίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.

akispetretzikis.com

The post Galette πατάτας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα