Friends With Benefits; 5 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις

Οι σχέσεις που χαρακτηρίζονται ως “friends with benefits”, είναι σχέσεις που μπορούν να καταλήξουν κάπως άσχημα, μιας και πολλές φορές δεν έχουν σαφή όρια και η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ εύκολα δυσάρεστη. Ακόμα και αν η συμφωνία είναι απλή και ξεκάθαρη, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να πάνε πολύ στραβά.

Αν θες μπεις σε μια τέτοια σχέση και το σκέφτεσαι, εμείς σου δίνουμε ένα μικρό εγχειρίδιο με 5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αν θες να πάνε καλά και χωρίς

παρεξηγήσεις.

1 Να ξεχνάς την προφύλαξη

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, πάντα, πάντα, πάντα παίρνουμε προφυλάξεις. Ο νούμερο ένα κανόνας είναι το safe sex.

2 Να ζηλεύεις

Ξέρουμε, η ζήλια είναι άσχημο πράγμα και σε καμία περίπτωση δεν είναι δείγμα υγειούς σχέσης. Ωστόσο, μπορεί να κάνει την εμφάνιση της, μιας και τη σχέση δεν την χαρακτηρίζει η αποκλειστικότητα. Το κλειδί για να αποφευχθούν διαπληκτισμοί για τέτοιους λόγους, είναι και οι δύο πλευρές να βρίσκονται στην ίδια φάση. Αν τα σημάδια ζήλιας εμφανιστούν και παραμείνουν, αυτό σημαίνει πως πρέπει να προχωρήσεις.

3 Φτιάχνεις σενάρια

Παίζει και καταστρέφει με το πρόγραμμα σου, σου αναβάλλει συναντήσεις κλπ. Διέγραψε το νούμερο του. Την επόμενη φορά που θα σε πάρει τηλέφωνο θα δεις το νούμερο του και θα πεις “ Ποιος είναι αυτός;”

4 Εκλαμβάνεις το “Όχι” για “Ναι”

Οκ, αυτά τα πράγματα για να κυλήσουν ομαλά πρέπει να είναι ξεκάθαρα, σαφή και απλά. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μια τέτοιου είδους σχέση δεν κρύβει κρυφά νοήματα, οπότε μην αναλύεις κάθε μήνυμα του. Αυτό που λέει αυτό, αυτό και εννοει.

5 Δεν λες τι πραγματικά θέλεις από την σχέση

Ας το πάρουμε σαν γενικό κανόνα, δεν θα πρέπει να μπούμε σε μια τέτοιου είδους σχέση αν θέλουμε αποκλειστικότητες. Ναι, κάποια πράγματα πάνε από το χαλαρό στο πιο σοβαρο/επίσημο. Ωστόσο, το πιο συχνό φαινόμενο είναι αν κάποιος από τους δύο αρχίσει να έχει συναισθήματα, το αποτέλεσμα είναι αυτος ο “κάποιος” να φύγει πληγωμένος.

marieclaire.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα