Erasmus… από κούνια! «Απόβαση» στη Νορμανδία για 15 μαθητές του δημοτικού σχολείου Κολυμβαρίου και τους δασκάλους τους | Photos

| Photos

Την ευκαιρία είχαν 15 μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κολυμβαρίου να επισκεφτούν την Νορμανδία, στην Βόρεια Γαλλία την πόλη Caen, και το δημοτικό σχολείο της Demouville από τις 5/6 εως και τις 11/6 στα πλαίσια της κινητικότητας.

Οι μαθητές των Ε και Στ τάξεων που έκαναν ως δεύτερη ξένη γλώσσα Γαλλικά είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό να έρθουν σε επαφή με την γλώσσα, τα παιδιά στην Γαλλία

να επισκεφτούν το σχολείο και να περάσουν τρεις μέρες ακολουθώντας το ημερήσιο πρόγραμμα τους, να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και το θέμα του προγράμματος είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες το αθλητικό ιδεώδες, η συνύπαρξη και το ευ αγωνίζεσθαι.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό επισκέφθηκαν την πόλη της Caen με το εξαιρετικό μουσείο αφιερωμένο στον Α και Β παγκόσμιο πόλεμο. Η πόλη βρίσκεται στην Νορμανδία όπου έγινε και η απόβαση των συμμάχων και ένα μεγάλο μέρος της καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς κατά την διάρκεια του πολέμου.

Τα παιδιά τα υποδέχθηκαν και τα φιλοξένησαν άριστα, και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι αυτό, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς του σχολείου της Demouville δίνοντας όλες τις χρήσιμες πληροφορίες, πρσφέροντας γεύματα ξενάγηση και ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν.
Η κινητικότητα ολοκληρώθηκε με διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι και επίσκεψη σε όλα τα μνημεία της πόλης επίσκεψη στο Μουσείο του Λούβρου βόλτα στον Σηκουάνα με ποταμόπλοιο.

Τα παιδιά έζησαν μια μοναδική εμπειρία για την ηλικία τους. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις εκπαιδευτικούς που συνόδεψαν τα 15 παιδιά τους συναδέλφους στην Γαλλία για την φιλοξενία την οργάνωση και την πολύτιμη βοήθεια . Ευχαριστούμε και τους Γάλλους γονείς που ήταν πρόθυμοι να προσφέρουν.zarpanews.gr

The post Erasmus… από κούνια! «Απόβαση» στη Νορμανδία για 15 μαθητές του δημοτικού σχολείου Κολυμβαρίου και τους δασκάλους τους | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Erasmus…, Απόβαση, Νορμανδία, Κολυμβαρίου, | Photos,Erasmus…, apovasi, normandia, kolymvariou, | Photos