Dance Days Chania: Δύο μοναδικές παραστάσεις στον Προμαχώνα San Salvatore – Δείτε το αποψινό πρόγραμμα

Tο 12o Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Dance Days Chania” συνεχίζει για όγδοη μέρα, το Σάββατο, 30 Ιουλίου, με τις ακόλουθες δυο παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στην κεντρική σκηνή του Προμαχώνα San Salvatore:

Παράσταση:
Ώρα 21:30  –  Alina Sokulska, «a non performance» (Ισπανία/ Ουκρανία)
Εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/ddc-alina-sokulska-lambrini-gkolia-roni-
chadash/?lang=el

ΠΑΥΣΗ! και ξεκινήστε ξανά…
Όσο περισσότερο πλησιάζουμε τη σκιά μας, τόσο μικρότερη γίνεται, μέχρι την πλήρη εξαφάνισή

της σε μια φυσική συνάντηση.

Τι συμβαίνει όταν συναντάμε τη σκιά μας; τι αναπόφευκτο δραματικό ταξίδι κάνουμε μέσα στο σκοτάδι, για να φτάσουμε στο φως, την αλήθεια & την ειρήνη; πώς αποκτούμε δύναμη για να επιβιώσουμε και να δημιουργήσουμε, βρίσκοντας πόρους στις πιο σκοτεινές και καταθλιπτικές γωνιές του υποσυνείδητου μας;

Το “a non performance” ως πράξη και μια εξαντλητική άρνηση της ίδιας της πράξης. Αυτό το έργο είναι μια έρευνα της δυαδικότητας της ανθρώπινης φύσης, η ένωση των αρχετύπων & συμβολισμών της με την ιδιαίτερη χορευτική γλώσσα της Alina, που γεννήθηκε στους κοινωνικούς χορούς και την τζαζ, και ωρίμασε στην προοπτική των σύγχρονων χορευτικών αντιλήψεων.

Πού είναι η σιωπή στη μουσική, πού είναι η ακινησία στην κίνηση, η απάθεια στη δράση, η
ασχήμια στην ομορφιά και η ομορφιά στην ασχήμια, μια επιλογή να μην αποδώσεις όταν
αναμένεται να εκδηλωθείς, μια προσπάθεια να αποδώσεις όταν αποκόβεσαι, φόβος και θάρρος, μια αυθεντικότητα πίσω από τη βιτρίνα; είναι αληθινή; είναι όμορφη; τι είναι το Όμορφο;

Μαζί με μια σύνθετη μουσική των Ambrose Akinmusire, John Hollenbeck & the Claudia Quintet και στίχους του Kenneth Patchen, που συνοδεύουν το έργο, αυτή η αυτοσχεδιαστική σύνθεση είναι μια αφηρημένη αντανάκλαση των αισθήσεων της ανθρώπινης ζωής, προσεγγίσιμη με ένα λεπτό μέσο που είναι η κίνηση.

Χορογραφία και ερμηνεία: Alina Sokulska
Artwork & Visual design: Daria Koshkina
Κοστούμια: Anne-Cecile Espinach (Kimoh)
Φωτογραφία: Yana Kolesnikowa & Alex Johnstone

Παράσταση:

Ώρα: 22:00 Λαμπρινή Γκόλια, «ORLANDO» (Ελλάδα)

Εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ, το έργο ORLANDO της Λαμπρινής Γκόλια εξερευνά τις εσωτερικές-απωθημένες σκέψεις ενός σώματος ενώ ταξιδεύει σε υπαρξιακές περιπλανήσεις αποδοχής του εαυτού του, τον απαραίτητο «άλλο» μέσα σε ένα γυναικείο σώμα.

 «Ο Ορλάντο φυσιολογικά αγάπησε μοναχικά μέρη, αχανείς θέες, και να νιώθει για τον εαυτό του, για πάντα, και πάντα, μόνος»

Βιρτζίνια Γουλφ, Ορλάντο

Σύνθεση, Χορογραφία & Ερμηνεία: Λαμπρινή Γκόλια

Μουσική σύνθεση: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου

Δραματουργία: Λίζα Καρδάμη

Σχεδιασμός φωτισμού: Σάκης Μπιρμπίλης

Κείμενο, Φωνή & Κοστούμι: Λαμπρινή Γκόλια

Φωνή: Περικλής Σκορδίλης

Ευχαριστίες: Περικλής Σκορδίλης, Σπύρος Χρηστάκης, Μπάρλας Σαχίνογλου, Χρήστος Κραγιόπουλος, Μαρία Μανουκιάν, Βασιλίνα Κατερίνη & Ελένη Λύρα.

Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 12€ μειωμένο (φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων)
– Για τις 3 παραστάσεις

– Η προσέλευση του κοινού ξεκινά 40 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα της παράστασης. Ολοκληρώνεται εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις και αφού ξεκινήσουν οι δράσεις. Κατόπιν έναρξης, οι θεατές δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο των καθήμενων. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

http://dancedays.gr/ | https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ |
https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/

The post Dance Days Chania: Δύο μοναδικές παραστάσεις στον Προμαχώνα San Salvatore – Δείτε το αποψινό πρόγραμμα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα