9 συμβουλές για σχέσεις με μεγάλη διάρκεια

Αν και το happy ending στις ταινίες και τα παραμύθια μοιάζει τόσο απλό, στην πραγματικότητα χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια. Οι γρήγοροι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής, τα απαιτητικά προγράμματα και γενικότερα η ρουτίνα αποτελούν εμπόδια που ενδέχεται να δυσκολέψουν τη σχέση ενός ζευγαριού που έχει αποφασίσει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του μαζί.

Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνεις αν πράγματι θέλεις η σχέση σου να έχει διάρκεια;

Οι σχέσεις χρειάζονται υποχωρήσεις

Μπορεί να μην θέλεις να πας στον αγώνα μαζί του ή να τον συνοδεύσεις

σε μία εκδήλωση για τη δουλειά του, ωστόσο αν ξέρεις πως αυτό θα τον κάνει ευτυχισμένο, θα μπορούσες για μία ή και δύο φορές να του κάνεις τη χάρη.

Το φιλί είναι σημαντικό

Μην αμελήσεις κάθε μέρα πριν φύγεις για τη δουλειά ή μόλις μπεις στο σπίτι, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις να δώσεις ένα τρυφερό φιλί στο άλλο σου μισό.

Το ενδιαφέρον είναι απαραίτητο

Ένα “πώς πήγε η μέρα σου” αρκεί για να δείξεις στον άλλο πόσο τον νοιάζεσαι που ενδιαφέρεσαι να μάθεις τι έκανε με κάθε λεπτομέρεια.

Οι μικρές εκπλήξεις επιβάλλονται

Ακόμα κι αν μιλάμε για μία σοκολάτα ή ένα τριαντάφυλλο, το κυριότερο είναι η έκπληξη και η αντίδραση που θα δεις στα μάτια του άλλου σου μισού, όταν θα καταλάβει ότι τον σκέφτηκες.

Οι αρνήσεις δεν είναι κακοδεχούμενες

Αλλά όχι μεταξύ σας, μόνο προς τους τρίτους. Τι σημαίνει αυτό; Δεν χρειάζεται να λες συνέχεια ναι σε προσκλήσεις άλλων όταν έχεις ένα κενό. Μπορείς απλά να αξιοποιήσεις τον χρόνο με τον σύντροφό σου, περνώντας ποιοτικό χρόνο μόνοι σας.

Οι τσακωμοί είναι στο πρόγραμμα

Δεν σημαίνει πως αν αγαπάς κάποιον δεν θα μαλώσετε ποτέ. Ούτε αν μαλώσετε πως αυτό σημαίνει χωρισμός. Μπορεί να τσακωθείτε για κάτι χωρίς αυτό να θεωρείται λόγος για να διαλύσετε τη σχέση σας.

Η βοήθεια εκτιμάται

Όταν καταλαβαίνεις πως ο σύντροφός σου πνίγεται στη δουλειά, ωστόσο είναι η δική του σειρά να πλύνει τα πιάτα, μπορείς απλά να τον ελαφρύνεις από την αγγαρεία, ώστε με αυτό τον τρόπο να έχει τον χρόνο να ξεκουραστεί.

Τα ταξίδια δεν ενδείκνυνται για τσακωμούς

Όσο κι αν οι τσακωμοί είναι αναπόφευκτοι, όπως μπορεί να συμβεί και με τα απρόοπτα σε ένα ταξίδι, καλύτερα να μην αφήσετε την κακή διάθεση να σας καταβάλει, απλά σκεφτείτε πως ύστερα θα έχετε ωραίες ιστορίες να διηγείστε στα παιδιά σας.

Να είστε αυθόρμητοι

Ετοιμάστε ένα δείπνο στο σπίτι για δύο, πηγαίνετε σινεμά χωρίς να έχετε αποφασίσει τι θα δείτε, κάντε μία βόλτα στο πάρκο και γενικότερα προσπαθήστε να είστε αυθόρμητοι.

Το κυριότερο απ’ όλα είναι να μην σταματήσετε να λέτε σ’ αγαπώ ο ένας στον άλλο.

shape.gr

The post 9 συμβουλές για σχέσεις με μεγάλη διάρκεια appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα