2+1 εναλλακτικοί προορισμοί για τα πιο ρομαντικά ευρωπαϊκά τριήμερα

Τι πιο αναζωογονητικό από ένα ρομαντικό τριήμερο με το άλλο σου μισό στις αρχές του χειμώνα, σε μέρη πιο μυστήρια και εναλλακτικά, εντός Ευρώπης;

Τα χρήματα δεν χρειάζεται να είναι πολλά για να περάσεις καλά και οι επιλογές είναι πολλές και για κάθε γούστο ή budget, προκειμένου να βρεις αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να περάσεις ένα απολαυστικά χορταστικό τριήμερο χαλάρωσης.

Πού πάμε λοιπόν;

Παρίσι, Ρώμη, Μαδρίτη, Βαρκελώνη και άλλοι τουριστικά δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί, είναι πάντα στη λίστα μας για τις πιο

σύντομες αποδράσεις στο εξωτερικό. Τι γίνεται, όμως, όταν αποφασίζουμε να μπούμε στη διαδικασία να επιλέξουμε ένα μέρος που ξεφεύγει λίγο από τα συνηθισμένα, για να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας;

Αν είσαι λάτρης των πιο απόκρυφων γωνιών της Ευρώπης -ή αλλιώς των περιοχών που πρέπει να ανοίξεις το Google για να διαβάσεις κατά πού πέφτουν-, έχοντας βαρεθεί τα κλασικά και τα συνηθισμένα, σου έχουμε τη λύση!

Τρεις προορισμοί σκέτο όνειρο για να ταξιδέψεις με το έτερόν σου ήμισυ, μακριά απ’ τις ορδές τουριστών και όλα όσα γνώριζες μέχρι σήμερα σε περιμένουν!

Κράτα σημειώσεις.

Πότσνταμ, Γερμανία

Αν έχεις γυρίσει το Βερολίνο καλά, τότε και μόνο τότε γνωρίζεις την πρωτεύουσα του Βρανδεμβούργου, το καταπράσινο Πότσνταμ. Πρόκειται για μια γαλήνια πόλη με απέραντα πάρκα και 16 μεγαλοπρεπέστατα παλάτια, κάποια εκ των οποίων αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

To ειδυλλιακό τοπίο συμπληρώνουν οι δεκάδες μπιραρίες στην εξωτερική αγορά της πόλης, η οποία είναι γεμάτη από τοπικά προϊόντα και εδέσματα. Στην πόλη φτάνεις με το μετρό του Βερολίνου, οπότε η ταλαιπωρία είναι μηδαμινή.

Τοσκάνη, Ιταλία

Όποιος ταξιδεύει στην Τοσκάνη, πάντα σκέφτεται πως θα ήθελε να έχει βρεθεί εκεί με το ταίρι του στην πρώτη τους εξόρμηση στο εξωτερικό, αφού πρόκειται για μια από τις πιο ρομαντικές και φινετσάτες περιοχές της Ιταλίας ολόκληρης. Η Τοσκάνη είναι γεμάτη με αμπελώνες και χτισμένη ψηλά σε λόφο, οπότε προσφέρει συγκλονιστική θέα. Στην Τοσκάνη και στα χωριά που την περικυκλώνουν θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στην ελληνική επαρχία και θα έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις από κοντά την ιταλική ύπαιθρο στην πιο ιδιαίτερη εκδοχή της.

Τα κρασιά, τα τυριά και τα ζυμαρικά της είναι κεφάλαια που θα σε κάνουν να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο την Τοσκάνη, κάτι που έχεις έτσι κι αλλιώς κάθε λόγο να κάνεις. Εξάλλου, μόνο αν έχεις γυρίσει την επαρχία της Ιταλίας θα έχεις καταφέρει να γνωρίσεις τη χώρα σε βάθος. Bonus tip: Ενδείκνυται απόλυτα για φανταστικά road trips.

Ρόντα, Ισπανία

Η Ρόντα είναι ένα άγνωστο σε εμάς «λευκό χωριό» της Ανδαλουσίας, η οποία χαρακτηρίζεται από τεράστιους, επιβλητικούς βράχους, κτίρια που μοιάζουν να αιωρούνται στον γκρεμό και έναν ποταμό που τη χωρίζει στα δύο. Η φημισμένη για το εντυπωσιακό φαράγγι El Tajo, αλλά και για τη γέννηση των ταυρομαχιών, Ρόντα, είναι ένα ζωντανό παραμύθι που πρέπει να γνωρίσεις.

Ένα μείγμα γοτθικού και αναγεννησιακού στιλ, μέσα σε μια πόλη που θεωρείται μία από τις πιο γραφικές της Ισπανίας. Οι Ισπανοί, από τη μεριά τους, την συστήνουν -και τη διαφημίζουν- και για ταξίδια του μέλιτος και φυσικά έχουν δίκιο.

Για πού θα κλείσεις εισιτήρια;

ethnos.gr

The post 2+1 εναλλακτικοί προορισμοί για τα πιο ρομαντικά ευρωπαϊκά τριήμερα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα