100 χρόνια Βενιζέλειο Ωδείο: Στα Χανιά ο 4ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός «Αλίκη Βατικιώτη» | Photos + Video

Έντεκα πιανίστες από ολόκληρη την Κρήτη συμμετέχουν φέτος, στον 4ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Πιάνου «Αλίκη Βατικιώτη», ο οποίος είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων και ο οποίος πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις του στο κέντρο της πόλης.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων, Γιώργος Αραβίδης, δήλωσε πως οι συμμετέχοντες είναι υψηλού επιπέδου και πως στόχος είναι ο διαγωνισμός τα επόμενα χρόνια να μπορεί να δεχθεί συμμετοχές από πιανίστες

όλης της Ελλάδας αλλά και του υπόλοιπου κόσμου:

«Η φιλοδοξία μας είναι, του χρόνου, ο διαγωνισμός αυτός να έχει μια πανελλαδική εμβέλεια και έτσι θα μπορούν να συμμετέχουν Ελληνόπουλα από όλη την Επικράτεια και μακροπρόθεσμα, γιατί όχι, να γίνει και παγκόσμιος».

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν πιανίστες που κατάγονται από την Κρήτη και χωρίζεται σε δυο κατηγορίες. Στον μικρό διαγωνισμό, συμμετέχουν παιδιά έως 15 ετών και στον μεγάλο νέοι ηλικίας έως 25 χρονών.

Ο κ. Αραβίδης μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο έπαθλο των νικητών:

«Οι νικητές του διαγωνισμού, όπως κάθε χρόνο συμμετέχουν την επόμενη χρονιά σε ένα πολύ μεγάλο κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα».



Δείτε βίντεο από τον διαγωνισμό:



The post 100 χρόνια Βενιζέλειο Ωδείο: Στα Χανιά ο 4ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός «Αλίκη Βατικιώτη» | Photos + Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
100, Βενιζέλειο Ωδείο, Χανιά, 4ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Αλίκη Βατικιώτη | Photos + Video,100, venizeleio odeio, chania, 4os pagkritios diagonismos aliki vatikioti | Photos + Video