Falcon Heavy: Πρώτη εμπορική χρήση του πανίσχυρου πυραύλου με ανάκτηση και των τριών προωθητικών Falcon 9

Techgear.gr

Η προγραμματισμένη δεύτερη εκτόξευση του Falcon Heavy από τη SpaceX μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε στην ώρα της, αλλά αυτό δεν επηρέασε την επιτυχία της. Η εταιρεία κατάφερε για πρώτη φορά να ανακτήσει όλους τους πυραύλους της διάταξης, τους δύο πλευρικούς Falcon 9 στο Cape Canaveral (Florida) και τον κεντρικό σε drone σκάφος στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Αυτή ήταν ταυτόχρονα η πρώτη εμπορική χρήση του Falcon Heavy, καθώς μετέφερε μαζί του τον δορυφόρο Arabsat-6A για τηλεπικοινωνίες.

Στην περυσινή πρώτη εκτόξευση του Falcon Heavy είχαν καταφέρει να συλλέξουν τους πλευρικούς πυραύλους, αλλά ο κεντρικός είχε πέσει στον Ωκεανό με ταχύτητα περίπου 500 km/h και προφανώς καταστράφηκε. Χτες το βράδυ, ωστόσο, η SpaceX χρησιμοποίησε νέας γενιάς πυραύλους, ειδικά βελτιστοποιημένους για εύκολη προσγείωση/προσθαλάσσωση ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές αποστολές, μειώνοντας δραματικά το κόστος.

Ο πύραυλος Falcon Heavy θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους που έχουν κατασκευαστεί ποτέ στην ιστορία χάριν στους τρεις προωθητικούς πυραύλους Falcon 9 που θεωρητικά θα του δώσουν τη δυνατότητα να κουβαλήσει 63.5 τόνους φορτίου έξω από την ατμόσφαιρα της Γης. Όπως αναφέρει η SpaceX, ο Flcon Heavy είναι ο ισχυρότερος πύραυλος που έχουμε δει μετά τον Saturn V που χρησιμοποιήθηκε για την επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη. Θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει διπλάσιο φορτίο σε τροχιά σε σύγκριση με τον Delta IV Heavy της United Launch Alliance.

Falcon Heavy: Πρώτη εμπορική χρήση του πανίσχυρου πυραύλου με ανάκτηση και των τριών προωθητικών Falcon 9

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις techgear