Ζημιές 1 δισ. ευρώ για την Alibaba λόγω προστίμου για παρεμπόδιση ανταγωνισμού

Ο κινεζικός κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου Alibaba ανακοίνωσε ζημίες, ύψους περίπου 974,7 εκατ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, ύστερα από πρόστιμο – ρεκόρ που του επιβλήθηκε στην Κίνα για παρεμπόδιση του ανταγωνισμού.

Στην Alibaba επιβλήθηκε, τον περασμένο μήνα, πρόστιμο ύψους 2,3 δισ. ευρώ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης – ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 4% του κύκλου εργασιών της εταιρείας το 2019.

Μετά

την επιβολή του προστίμου, πάνω από 240 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εξαλειφθεί από το απόθεμα της Alibaba, καθώς συνεχίστηκε ο κανονιστικός έλεγχος, συμπεριλαμβανομένου του ποσού, ύψους 18,23 δισεκατομμυρίων γιουάν (2,8 δισ. δολάρια) που έλαβε ως αποτέλεσμα μιας αντιμονοπωλιακής έρευνας.

Η Alibaba δήλωσε ότι η απώλειά της από τις επιχειρήσεις ήταν 7,66 δισ. γιουάν ως αποτέλεσμα του προστίμου.

Είναι η πρώτη φορά που η Alibaba ανέφερε απώλεια λειτουργίας ως δημόσια εταιρεία, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ντάνιελ Ζανγκ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 187,4 δισ. γουάν (29,03 δισ. δολάρια) στο τρίμηνο, υψηλότερα από τα 180,41 δισ. γουάν που ανέμεναν οι αναλυτές.

The post Ζημιές 1 δισ. ευρώ για την Alibaba λόγω προστίμου για παρεμπόδιση ανταγωνισμού appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα