Υποχρεωτική η χρήση POS σε αποθήκευση, ταχυδρομεία και ταχυμεταφορές. Ποιους επαγγελματίες αφορά

Και οι επαγγελματίες του κλάδου των ταχυδρομικών και ταχυμεταφορικών δραστηριοτήτων, της αποθήκευσης και της συσκευασίας εντάσσονται στη λίστα με όσους πρέπει να διαθέτουν αυτόματα μηχανήματα για συναλλαγές με κάρτες (POS).

Η σχετική απόφαση φέρει τις υπογραφές του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Ιω. Δραγασάκη, του αν. υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσίορλα και της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθιστώντας υποχρεωτική πλέον την εγκατάσταση POS, εντός τριών μηνών, στις εν λόγω

κατηγορίες επαγγελματιών.

Για όσους δεν συμμορφωθούν προβλέπεται πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, οι όσοι προβαίνουν σε έναρξη δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών προ της παρέλευσης της προθεσμίας, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 4 μηνών από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης.

Οι κατηγορίες επαγγελμάτων (και οι αντίστοιχοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας), που αφορούν τον κλάδο των ταχυδρομείων, είναι οι εξής:

ΚΑΔ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

52.10 Αποθήκευση

53.10 Ταχυδρομικές δραστηριότητες με υποχρέωση παροχής καθολικής υπηρεσίας

53.20 Άλλες ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες

82.92 Δραστηριότητες συσκευασίας

The post Υποχρεωτική η χρήση POS σε αποθήκευση, ταχυδρομεία και ταχυμεταφορές. Ποιους επαγγελματίες αφορά appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα