Υποχρεωτική η αυτοματοποίηση των ταχυδρομικών πρακτορείων των ΕΛΤΑ. Στα 1.200 ευρώ το κόστος

Υποχρεωτική κατέστη η αυτοματοποίηση των ταχυδρομικών πρακτορείων των ΕΛΤΑ, έπειτα από τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους.

Μεταξύ άλλων, στη σύμβαση συνεργασίας των ΕΛΤΑ με τους αναδόχους των ταχυδρομικών πρακτορείων συμπεριλαμβάνεται, πλέον, ο ουσιώδης όρος της αποδοχής της πλήρους αυτοματοποίησης.

«Δεδομένου ότι το δίκτυο των ταχυδρομικών καταστημάτων είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, για να είναι δυνατή η λειτουργία

των ταχυδρομικών πρακτορείων, απαιτείται η λειτουργική εναρμόνισή τους και η εγκατάσταση συμβατών πληροφοριακών συστημάτων», υπογραμμίζουν στελέχη των ΕΛΤΑ.

«Με την αυτοματοποίηση του ταχυδρομικού δικτύου, συμπεριλαμβανομένων και των ταχυδρομικών πρακτορείων υπάρχει μείωση δαπανών, σημαντική εξοικονόμηση πόρων και παροχή του συνόλου των ταχυδρομικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Επιπλέον, τα αυτοματοποιημένα ταχυδρομικά πρακτορεία μπορούν να εφοδιαστούν με POS μηχανήματα για τη διευκόλυνση των συναλλαγών των πολιτών», συμπληρώνουν τα ίδια στελέχη.

Το συνολικό ποσό αυτοματοποίησης ενός ταχυδρομικού πρακτορείου ανέρχεται στα 1.200 ευρώ, εκ των οποίων τα 570 ευρώ αφορούν τη σύνδεση μέσω τηλεπικοινωνιακού παρόχου και τα υπόλοιπα αφορούν τον τεχνολογικό εξοπλισμό.

Β. Βεγ.

The post Υποχρεωτική η αυτοματοποίηση των ταχυδρομικών πρακτορείων των ΕΛΤΑ. Στα 1.200 ευρώ το κόστος appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα