Υπεγράφη ο νόμος για την οικονομική μεταρρύθμιση του αμερικανικού ταχυδρομείου (USPS)

Νόμος του αμερικανικού κράτους έγινε το μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο για την USPS, το οποίο αναμένεται να εξοικονομήσει συνολικά 107 δισ. δολ. στον ταχυδρομικό οργανισμό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το σχετικό νόμο, με τη Βουλή και τη Γερουσία να εγκρίνουν το νομοσχέδιο με ισχυρή κομματική υποστήριξη.

Ουσιαστικά, ο νέος νόμος θα καταργήσει εντολή του Κογκρέσου από το 2006, που σκοπό είχε την προχρηματοδότηση

των επιδομάτων υγείας των συνταξιούχων της USPS, μια απαίτηση που σύμφωνα με τον Μπάιντεν «έφερε τα οικονομικά της ταχυδρομικής υπηρεσίας σχεδόν στο όριο».

«Αυτό το νομοσχέδιο αναγνωρίζει την USPS ως δημόσιο οργανισμό και διασφαλίζουμε ότι μπορεί να συνεχίσει να εξυπηρετεί όλους τους Αμερικανούς για τις επόμενες γενιές», τόνισε ο Μπάιντεν κατά την υπογραφή του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το νομοσχέδιο θα εξοικονομήσει περί τα 50 δισ. δολ. στην USPS την προσεχή 10ετία, καταργώντας τη διάταξη για προγραμματισμένες πληρωμές στο ταμείο παροχών υγείας των συνταξιούχων ύψους 57 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η USPS ζήτησε την έγκριση των Ρυθμιστικών Αρχών για αύξηση των τιμών αλληλογραφίας Α’ προτεραιότητας κατά περίπου 6,5%, γεγονός που σημαίνει την αύξηση της τιμής του γραμματόσημου της εν λόγω κατηγορίας στα 60 σεντς.

Εφόσον εγκριθεί, οι νέες τιμές γραμματοσήμων θα τεθούν σε ισχύ αρχής γενομένης από τις 10 Ιουλίου 2022.

The post Υπεγράφη ο νόμος για την οικονομική μεταρρύθμιση του αμερικανικού ταχυδρομείου (USPS) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα