Ξεκίνησε η «απόβαση» της JD.com στη γαλλική αγορά

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com ανακοίνωσε τη λειτουργία καταστήματός της στο Παρίσι, καθώς και το διορισμό του Florent Courau στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της JD.com στη Γαλλία.

Με έδρα το Παρίσι, ο Florent θα ηγηθεί των επιχειρηματικών βημάτων της JD.com στη Γαλλία.

Ο ερχομός της JD.com στη Γαλλία

αποτελεί για την εταιρεία σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της, καθώς η πλατφόρμα e-commerce επιδιώκει να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιο με τα brand της στη γαλλική αγορά, αλλά και να αυξήσει την ευρωπαϊκή της παρουσία.

Το Παρίσι θα βοηθήσει τη JD.com να ενισχύσει τις σχέσεις της με υφιστάμενους και μελλοντικούς εμπορικούς της εταίρους, ιδιαίτερα στους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς της πολυτέλειας, της μόδας, των καλλυντικών, των τροφίμων, του κρασιού και των οινοπνευματωδών ποτών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη τριήμερη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, στην Κίνα, η γαλλική εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού Fives υπέγραψε συμφωνία με τη JD.com, η οποία θα δημιουργήσει ένα logistics center στη Γαλλία προκειμένου να προωθεί γαλλικά τρόφιμα και προϊόντα πολυτελείας προκειμένου να πωλούνται διαδικτυακά στην Κίνα.

Επίσης, η JD.com συμφώνησε να πουλά γαλλικά προϊόντα αξίας 2 δισ. ευρώ -όπως το κονιάκ Remy Martin ή το εμφιαλωμένο νερό Evian- στην ιστοσελίδα της τα επόμενα δύο χρόνια.

The post Ξεκίνησε η «απόβαση» της JD.com στη γαλλική αγορά appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα