Ξεκινά ο ανταγωνιστικός διάλογος της ΕΡΓΟΣΕ με τις κοινοπραξίες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΒΑΞ – ALSTOM, ΑΚΤΩΡ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Την έναρξη της διαδικασίας του Ανταγωνιστικού Διαλόγου με τις κοινοπραξίες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΒΑΞALSTOM, ΑΚΤΩΡ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ για τα 6 μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, αρχικού προϋπολογισμού 4 δις ευρώ, ανακοίνωσε η ΕΡΓΟΣΕ.

Το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ

προσκάλεσε τους υποψήφιους αναδόχους, που προεπελέγησαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, να προσέλθουν στον Ανταγωνιστικό Διάλογο την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Κατά το στάδιο αυτό, θα διερευνηθούν οι βασικές τεχνικές, χρηματοοικονομικές και νομικές παράμετροι των έργων σε συνεργασία με τους υποψήφιους αναδόχους, με στόχο τον καθορισμό των βέλτιστων λύσεων για την επιτυχή υλοποίηση τους.

Η εκπόνηση των απαιτούμενων οριστικών μελετών θα ολοκληρωθεί από τον ανάδοχο του κάθε έργου, ο οποίος θα προκύψει από την διαγωνιστική διαδικασία.

Η συμμετοχή στο διάλογο αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη συμμετοχή των προεπιλεγέντων στο επόμενο στάδιο (υποβολή δεσμευτικών προσφορών).

Μετά την ολοκλήρωση των κύκλων Διαλόγου, οι υποψήφιοι ανάδοχοι θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.

Σημειώνεται ότι τα 6 έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου αφορούν τη σύνδεση των λιμένων της Πάτρας, ύψους 477 εκατ., του Λαυρίου, ύψους 391 εκατ., της Ραφήνας, ύψους 309 εκατ. και του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης, ύψους 53,5 εκατ., με το σιδηροδρομικό δίκτυο, την κατασκευή της νέας γραμμής Θεσσαλονίκη – Τοξότες, ύψους 1,68 δις. και την αναβάθμιση της σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με το Ορμένιο, ύψους 1,07 δις.

The post Ξεκινά ο ανταγωνιστικός διάλογος της ΕΡΓΟΣΕ με τις κοινοπραξίες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΒΑΞALSTOM, ΑΚΤΩΡ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα