Βόλος και Ηράκλειο, το δεύτερο «κύμα» των περιφερειακών λιμένων που βαίνει προς αξιοποίηση

Τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου επισκέφθηκε σήμερα ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρης Ξενόφος στο πλαίσιο των τακτικών επαφών και συναντήσεων της διοίκησης του Ταμείου με τα περιφερειακά λιμάνια.

Ο κ. Ξενόφος συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, την Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, κυρία Βιολέττα Μήτρου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Σωκράτη Αναγνώστου, τα μέλη του ΔΣ και με εκπροσώπους των εργαζομένων, όπου συζήτησαν την πορεία του λιμανιού και τα προβλήματα

και τις προκλήσεις που έχουν ανακύψει λόγω των υγειονομικών συνθηκών, καθώς και τις προοπτικές του ΟΛΒ.

Μια συζήτηση για την οποία, όπως σχολίασε ο κ. Ξενόφος «αποκτά ιδιαίτερο βάρος για δύο λόγους: πρώτον, γιατί το λιμάνι του Βόλου έχει ενταχθεί στην πρώτη ομάδα των πέντε περιφερειακών λιμανιών προς αξιοποίηση και δεύτερον, γιατί η επιτυχής διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης, επιφέρει σε όλους τους φορείς την υποχρέωση να συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε για την αύξηση του ενδιαφέροντος και της ζήτησης για ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, κυρίως ιδιωτικής χρήσης, κάτι το οποίο θα επιφέρει ανάπτυξη του yachting στη πόλη του Βόλου.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ, το λιμάνι του Βόλου θα είναι στο δεύτερο «κύμα» αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων, με τη διαγωνιστική διαδικασία να εκτιμάται ότι θα εκκινήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Το πρώτο «κύμα» αφορά τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας και της Καβάλας και το δεύτερο τα λιμάνια του Βόλου και του Ηρακλείου.

Βόλος και Ηράκλειο θα αξιοποιηθούν μέσω της μεθόδου της πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών.

Φ. Φωτ.

The post Βόλος και Ηράκλειο, το δεύτερο «κύμα» των περιφερειακών λιμένων που βαίνει προς αξιοποίηση appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα