Βαλκανικό δίκτυο υδατοδρομίων οραματίζεται το υπουργείο Μεταφορών

Δίκτυο υδατοδρομίων σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία οραματίζεται το υπουργείο Μεταφορών.

Αυτό αποκάλυψε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, υποστηρίζοντας ότι, στο πλαίσιο της 4ης Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής των ανωτέρω χωρών, αποφασίστηκε το επικείμενο σχέδιο νόμου για τα υδροπλάνα να μεταφραστεί και στις γλώσσες αυτές.

«Και στην τετραμερή, αποφασίστηκε να γίνει ένα δίκτυο υδατοδρομίων, βαλκανικό δίκτυο υδατοδρομίων.

Αποφασίστηκε τώρα που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια σ’ εμάς, μετά από πολύ μεγάλη διαβούλευση και εξήγηση που έγινε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια και τα υδροπλάνα», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, συμπληρώνοντας ότι:

«αποφασίστηκε να μεταφραστεί το νομοσχέδιο στις γλώσσες των 4 χωρών που συμμετείχαν για να υιοθετηθεί και να έχουμε ένα κοινό πλαίσιο, οπότε να μπορούμε να κάνουμε ένα ενιαίο δίκτυο υδατοδρομίων για να διευκολυνθούν οι κρατικές μεταφορές».

Μέχρι και τα τέλη Μαρτίου, είκοσι πέντε αιτήσεις για υδατοδρόμια είχαν υποβληθεί στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εκ των οποίων έχουν αδειοδοτηθεί 3 υδατοδρόμια (Κέρκυρα, Παξοί, Πάτρα), ενώ για τα υπόλοιπα αναμένονται ενέργειες από την πλευρά των ενδιαφερόμενων.

Το νέο νομοσχέδιο για τα υδροπλάνα και συγκεκριμένα το νομοσχέδιο «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών» έχει καθυστερήσει αρκετά, δεδομένου ότι ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευσή του το 2016.

Β. Βεγ.

The post Βαλκανικό δίκτυο υδατοδρομίων οραματίζεται το υπουργείο Μεταφορών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα